USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

У луцькому інклюзивному хабі – новорічне свято з прем’єрою фільму та подарунками. Фоторепортаж

26 Грудня 2020 21:05
Унікальний творчий простір зібрав сьогодні юних театралів, аби підбити підсумку минулого року, провести майстер-клас та роздати презенти.

Нагадаємо, що офіційне відкриття навчального інклюзивного центру «Простір дії», відбулося 27 жовтня у бібліотеці ВНУ на вулиці Винниченка. З того часу творчий простір, поява якого в Луцьку стала можливою завдяки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» за підтримки Українського культурного фонду та із залученням громадської організації «Інклюзивні студії», є місцем постійного проведення різноманітних тренінгів, репетицій, розвиваючих занять.
Сьогодні ж відбулася зовсім нова для дітей та організаторів подія – новорічне свято. Водночас, вона стала своєрідним підсумком діяльності хабу, його взаємодії з іншими організаціями, співпраці з батьками та волонтерами. А ще – гарною нагодою оздобити приміщення тематичними прикрасами.
Керівниця інклюзивного хабу Вікторія Колодяжна розповідає, що захід можна назвати «прем’єрною вечіркою». Адже дітям і батькам вперше покажуть відеоверсію інклюзивного театрального проєкту «Пригоди ХромоСоні». Виставу поставлено за книгою Світлани Нагаєвої, у ній розповідається про пригоди хромосоми Соні, котра любить обійматися. Авторка у такій доступній формі пояснює, чому народжуються сонячні люди – люди з синдромом Дауна – пов'язаного із присутністю додаткової хромосоми.
«Усі ролі зіграли юні актори, більшість з яких приходить до нас у хаб. Тут вони займаються елементарним музикуванням, граються, розвиваються. Це для них звичне місце, де комфортно. Тому ми і вирішили організувати прем’єру інклюзивного перформансу саме тут», – наголошує Вікторія Колодяжна.
Режисерка вистави Алла Доманська підкреслює: телевізійна версія стала підсумком важкої багатогодинної роботи. «І усе це – заради 10 хвилин відео. Хоча варіант ще не остаточний і будемо допрацьовувати. Головне знати, коли зупинитися, адже межі досконалості не існує», – каже режисерка.
Після перегляду діти жваво обговорювали виставу та нагороди, які вона отримала на різноманітних показах, пригадували яскраві миті зйомки та поглядали у бік ялинки, адже під нею були помітні пакунки з подарунками. Хоча від приємного моменту – отримання презенту – їх відділяло ще одне цікаве заняття.
Організатори підготували для дітей ще й майстер-клас зі створення яскраво оздобленого новорічного ліхтарика. Коли ж усі гарно попрацювали і втомилися, настала довгоочікувана мить – актори отримали подарунки (новорічні та символічні, адже серед них і пам’ятні хромосомки з вистави). А ще до подарунків кожному додалося і щирих побажань: здоров’я, щастя, творчого розвитку та здійснення усіх мрій у новому 2021 році!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus