USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У луцькому музеї провели майстерку з виготовлення ляльок-мотанок

25 Липня 2022 23:39
Переселенці та лучани долучились до творчого майстеркласу зі створення ляльок-мотанок у рамках мистецького «Арт-батальйону», що працює з 25 березня в Музеї сучасного українського мистецтва.

Як повідомляє Суспільне, про це розповіла майстриня Валентина Міщук.

Лучанка Валентина Міщук за освітою вчитель-дефектолог. Ляльки почала виготовляти сім років тому. Раніше навчала цьому лише дітей та своїх учнів. Такі заняття для дорослих проводить вперше, каже майстриня.


29-річна Тетяна Нікітенко родом з Харкова. З квітня живе у Луцьку. Ляльку-мотанку, каже, робить вперше. За годину з клаптиків тканин, вати, стрічок, ниток, але без голки та жодного шва, їй вдається виготовити берегиню. Жінка каже: виросла в східній частині України, там ні разу такого не робила.
24-річна харків’янка Олександра Котляр – ще одна учасниця майстеркласу. Розповідає, що у квартирі в Харкові залишилася власноруч виготовлена лялька-мотанка, яка була її талісманом.

«Я дуже рада створити собі ще один такий талісман, який я залишу вже у своєму будинку, в якому живу в Луцьку», – говорить переселенка.

Зробити вперше ляльку-мотанку виявила бажання і 51-річна лучанка Ольга Струк. Жінка – мама учасника АТО, який, каже, цими днями пішов боронити Україну на схід як доброволець.

Марафон «Арт-батальйон» триватиме до перемоги України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus