USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У луцькому парку тестують камери відеонагляду, які розпізнаватимуть обличчя порушників

13 Серпня 2020 14:36
У центральному парку імені Лесі Українки встановлюють 80 камер відеоспостереження в рамках програми «Безпечне місто». Частину із них вже успішно тестують, тож система незабаром запрацює на повну силу. Усе – задля безпеки лучан та боротьби із вандалами. Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

За схемою розміщення системи відеоспостереження абсолютно весь парк буде в муніципальної варти як на долоні. 80 камер планують встановити за два тижні. За словами директорки департаменту муніципальної варти Юлії Сиротинської, вандалізм у місті нікуди не зник, тому відеонагляд на території – на часі.

«Ці камери будуть не тільки в парку, вони ще покривають під’їзди до нього, це частково вулиця Глушець, частково проспект Волі, біля зоопарку, по дамбі, – розповіла вона. – Тобто ми практично весь парк охоплюємо, враховуючи дороги. Це камери на розпізнавання облич, панорамні, які буде видно в радіусі 360 градусів, і, звичайно, камери розпізнавання державних номерних знаків».

Близько двох десятків камер у тестовому режимі вже запустили.

Читати ще: «Наша мета – зробити місто безпечним», – керівниця муніципальної варти

Пристрої виконуватимуть різні функції. Більшість лучан переконані, що у парку буде набагато безпечніше.

«Звичайно, це на часі, – переконана лучанка Тетяна. – Враховуючи це все, що відбувається, хочеться вже якогось спокою, щоб контролювали, дивилися і була реакція відповідних органів. Люди потомилися від того всього, що робиться взагалі в світі, та й у нашому місті зокрема, хочеться, щоб було безпечніше».

«Звичайно, що стане безпечніше. Усе буде зафіксовано. Люди будуть менше хвилюватися за своє життя і здоров’я», – вважає лучанин Владислав.

Нагадаємо, що розпочали реалізацію проєкту «Безпечне місто» із 55-го мікрорайону Луцька, де відеонагляд вже працює на повну. Щодо центру моніторингу, то над цим питанням ще працюють у міській раді. На таку систему загалом виділили понад чотири мільйони гривень субвенції з обласного бюджету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
33-ій Показати IP 13 Серпня 2020 16:46
Поставте спочатку камери на всіх перехрестях у місті, а то машини з дворів викрадають, а тоді вже й в парку ставте.
Яна Показати IP 13 Серпня 2020 17:12
Поставити б камеру біля магазину Східний на дубнівській. І на штрафах відіб’ються гроші буквально за місяць а далі на ремонт дороги. Тут усі порушують правила дорожнього руху. Женуть усі 100, бо окраїна міста. Вчтора на моїх слать сталась ДТП, де один учасник утік. Неможливо було розгледіти номер- так швидко їхав бус. Обоє учасників ДТП порушили декілька правил дорожнього руху. Мене саму ледь не збивають автомобілі на пішоході. Камера окупиться і буде заробляти гроші в бюджет.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus