USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцькому районі цькують собак на підсадного кабана

14 Лютого 2016 10:17
У лісовому вольєрі біля села Усичі Луцького району 13 лютого закінчився перший день Волинських обласних змагань мисливських собак по підсадному кабану. Цього суботнього дня супроти трирічного дзіка Борьки та його поросихи Машки мисливці Волинської, Рівненської і Львівської областей виставили лайок – східно-сибірських, західно-сибірських, була навіть одна карело-фінська.

Десятигектарний вольєр зритий окопами часів Другої світової, має болото, гущак, горби, не всі собаки змогли виявити диких свиней. Власник котроїсь пари навіть засумнівався, чи є у тім вольєрі дичина, але вже наступні чотирилапі змагальники легко знайшли Борьку і Машку у сушняку, повз який не раз пробігали і собаки недовірливого господаря.
ЧИТАТИ ЩЕ: ЗИМОВЕ «ПОЛЮВАННЯ» У ВОЛИНСЬКИХ ЛІСАХ. ФОТОРЕПОРТАЖ

«Полюють» лайки парами і поодинці. Головний суддя змагань – експерт І категорії Іван Задерецький з Івано-Франківщини, йому допомагають власник вольєра експерт Національної категорії Віктор Дрокін із Луцька та ковельчани - голова секції лайок ВОО ФМСУ Анатолій Кондратюк і член Федерації Олександр Мельничук.

– Першого дня у змаганнях взяло участь 30 мисливських собак, – розповідає головний суддя Іван Задерецький. – Найкраще спрацювала сука «Білоруський ліс» дрогобичанина Ігоря Мороза, набравши 77 балів, вона отримала диплом ІІ ст.

Іван Володимирович за три роки суддівської кар’єри відсудив понад 40 змагань різної складності в Коломиї, Теребовлі, Богородчанах, Володимир-Волинському, має достатній рівень кваліфікації і досвід. До того ж і сам захоплюється собаківництвом, утримує «чотириногих мисливців», тож знає усе про їх повадки і характер.
Рефері мисливських перегонів оцінював роботу чотирилапих мисливців за багатьма параметрами: зір, слух, нюх, швидкість пошуку, сміливість, спритність, в’язкість, злагодженість пари…

Надзвичайну увагу приділяв інстинктові самозбереження. Собакам, які потрапили під роздачу свиням, одразу знімав відповідну кількість балів. Є вже ображені серед господарів «легкопоранених полювальників».

Це «мисливське шоу» викликає повагу у самих мисливців, адже не кожен день побачиш, як на величезній швидкості лісом несеться «щетиниста гора», а бува сміливо і з азартом женеться за тими ж чотирилапими змагальниками. Вчора біля вольєра було багато глядачів, вони захоплені маршами «щетинистих гладіаторів» не менше, аніж роботою мисливських собак.
Змагання по підсадному кабану тривають і сьогодні, 14 лютого. За титул польового чемпіона цього дня змагаються мисливські собаки інших порід, зокрема ягдтер’єри, фокстер’єри, словацькі копови.

Сергій Цюриць, фото автора
ЧИТАТИ ЩЕ: У ЗВІРІВСЬКОМУ ЛМГ НЕЗАКОННО ПОЛЮЮТЬ САМІ Ж ЛІСІВНИКИ, – ДЖЕРЕЛО. ОНОВЛЕНО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 14 Лютого 2016 12:27
"Рефері мисливських перегонів оцінював роботу чотирилапих мисливців за багатьма параметрами: зір, слух, нюх, швидкість пошуку, сміливість, спритність, в’язкість, злагодженість пари…" У рефері "нюх, как у собаки, а глаз, как у орла"
бідні Показати IP 14 Лютого 2016 16:18
кабани!! от би на депутатах такі тренування провести!!
німа Показати IP 14 Лютого 2016 18:48
Да-да
рим Показати IP 14 Лютого 2016 19:28
якісь росіянські породи. Не правильно це.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus