USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцькому районі вимагають повернути громаді землі зі ставком вартістю понад 48 млн грн

22 Червня 2023 19:10
Прокурори Луцької окружної прокуратури звернулися до суду із позовом в інтересах Головного управління Держгеокадастру в області та Боратинської сільської ради Луцького району, аби зобов'язати волинянина повернути

у власність громади земельну ділянку водного фонду вартістю 48,5 млн грн.

Про це інформує Волинська обласна прокуратура.

Прокурори з'ясували, що із 2007 року громадянин орендував земельну ділянку площею 7,5 га зі ставком для розведення риби у селі Новостав.

Після закінчення дії договору оренди він продовжував користуватися землею та водним об'єктом, не сплачуючи орендної плати, а через три роки звернувся до сільської ради, аби продовжити строки дії договору – і сільрада погодилась.

Поновлення договору після трирічної перерви є незаконним, вважають у прокуратурі, адже орендар уже втратив право на це і земельну ділянку зі ставком мали надавати в оренду за результатами торгів.

Окрім того, продовжуючи дію договору, сторони встановили розмір орендної плати, у 15 разів менший від належного, що не сприяло наповненню місцевого бюджету.

У суді прокурори наполягатимуть на поверненні земельної ділянки громаді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вас Показати IP 23 Червня 2023 08:52
Віджимають

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus