USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У луцькому суді підсудний втік з-під варти: за три хвилини волі він відсидить три роки. Оновлено

2 Травня 2021 20:12
В обласному центрі Волині судили чоловіка, який втік з Луцького міськрайонного суду, перебуваючи під вартою. Після втечі злочинця затримали вже через три хвилини, але за втечу суд призначив йому покарання у виді трьох років позбавлення волі.

Як ідеться у вироку, обвинувачений перебував під вартою на підставі ухвали Луцького міськрайонного суду за звинуваченнями у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 1, 2 ст. 185, ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст.296, ч. 2 ст. 187, ч. 2 ст. 289 КК України.

Того дня близько 11 години він у приміщенні Луцького міськрайонного суду на вулиці Конякіна очікував поліцейських, які мали конвоювати його у слідчий ізолятор. Скориставшись відсутністю нагляду за його діями, він покинув приміщення. Проте через три хвилини вже був затриманий поблизу будинку №14б на вулиці Конякіна.

У суді втікач не заперечував свою вину та просив суворо його не карати. Однак суд, врахувавши всі обставини, призначив йому три роки позбавлення волі.

У коментарі Інформаційному агентств Волинські Новини прес-секретарка Служби судової охорони у Волинській області Євгенія Ковтун зазначила, що згідно статті 160 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» співробітники Служби судової охорони здійснюють підтримання громадського порядку в суді, припинення проявів неповаги до суду, а також охорону приміщень суду, органів та установ системи правосуддя, виконання функцій щодо державного забезпечення особистої безпеки суддів та членів їхніх сімей, працівників суду, забезпечення у суді безпеки учасників судового процесу здійснює Служба судової охорони.

«Щодо ситуації по затриманню співробітниками ТУ ССО у Волинській області обвинуваченого, який перебував під вартою на підставі ухвали Луцького міськрайонного суду за звинуваченнями у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 1, 2 ст. 185, ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст.296, ч. 2 ст. 187, ч. 2 ст. 289 КК України, зазначаємо, що функцію конвоювання не покладено на співробітників ССО. Завдяки пильності та громадській позиції співробітників Служби судової охорони обвинувачений був затриманий й доправлений до приміщення судової установи та переданий підрозділам конвоювання», – зауважила Євгенія Ковтун.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus