USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У луцькому супермаркеті вигадали новий «термін придатності» риби

5 Травня 2014 11:30
Новий термін придатності риби вигадали в луцькому супермаркеті: поки жива. Щоправда, виробник вказував інші строки – 48 годин, інформує IA ZIK.

Зі слів виконувача обов’язків начальника Інспекції з питань захисту прав споживачів у Волинській області Володимира Горішного, під час перевірки в луцькому супермаркеті його підлеглі виявили низку порушень.

Зокрема, клієнтам не надавали «необхідну, доступну, достовірну та своєчасну інформацію на етикетці у доступній наочній формі про склад фаршу власного приготування». А це позбавляє споживача свідомого і компетентного вибору харчового продукту.

«Риба жива короп пропонувалась споживачам з недостовірною інформацією про термін придатності. Так, у технічних умовах розроблених супермаркетом, зазначено: «до того часу, поки риба жива», тоді, як у декларації від виробника вказано: «термін придатності до споживання 48 годин», – зазначає Горішний.

Приписом господарюючого суб’єкта зобов’язано усунути зазначені недоліки та припинити реалізацію харчової продукції, що не відповідає вимогам нормативної документації. Припис інспекції виконаний.

За виявлені порушення винну особу притягнули до адміністративної відповідальності. До господарюючого суб’єкта застосували адміністративно-господарську санкцію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
лучани Показати IP 5 Травня 2014 11:48
Справа Смоленга живе. Безпідставні .абсурдні перевірки продовжуються. Споживач має голову та язик,щоб зробити свій вибір.
Дивно Показати IP 5 Травня 2014 13:07
А чому жива риба після 48 годин в акваріумі стає непридатною до споживання?
споживач до Дивно Показати IP 5 Травня 2014 15:55
Від терміну реалізації залежить категорія продукту і відповідно переоцінюється чого ніколи не роблять торгові заклади.Особливо це стосується свіжої риби.Ви зобов"язані подякувати перевіряючим органам за те що вони дбають за Ваше здоров"я та і так пусті гаманці.
Анонім Показати IP 5 Травня 2014 13:29
Це що,як в анекдоті - "бабця в 75 теж жива, але не свіжа"?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus