USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

У Луцькому замку змагатимуться лицарі з усієї України

28 Серпня 2017 12:19
Півсотні лицарів із різних куточків України візьмуть участь у відбіркових змаганнях до Національної збірної із середньовічного бою в Луцьку.

Фестиваль «Середньовічний Лучеськ. Доблесть віків» розпочнеться в замку Любарта 2 вересня. Про це стало відомо 28 серпня на прес-конференції, організованій представниками клубу середньовічного бою «Айна Бера. Луцьк».

Очільник клубу, тренер Сергій Ващук розповів, що проект проведення середньовічного фестивалю в Луцькому замку отримав грант на конкурсі від Луцької міської ради та Британської ради як соціальний проект туристичного спрямування.

«Ми займаємося історичною реконструкцією, їздимо на різні фестивалі, турніри, займаємо призові місця і взагалі ми живемо цим, тому ми хотіли, щоб такого роду фестиваль був проведений у Луцьку, тим більше, що в Луцьку є таке чудове місце, як замок. А куди ж замку без лицарів», – відзначив Сергій Ващук і поділився, що головна мета майбутнього дійства – провести в місті повноцінний лицарський турнір.
Окрім того, цей турнір стане відбірковим етапом зарахування до збірної України з середньовічних боїв, представники якої візьмуть участь наступного року в Чемпіонаті світу в Шотландії. Загалом таких відборів буде чотири, а два перші вже відбулися (у Києві та Горішніх Плавнях).
На луцькому фестивалі проходитимуть бої в одиночних і групових номінаціях «меч-меч», «щит-меч», «5на5» та «16на16».

«Основною частиною фестивалю будуть бої, але ми на цьому не зупиняємося. Також будуть атракційні зони для відвідувачів, зокрема дітей. Наприклад, будуть безкоштовні майданчики, де люди зможуть спробувати себе у фехтуванні. І родзинка нашого заходу – це арчер-тег. Це щось на кшталт страйкболу чи пейнтболу тільки з луками і спеціальними м’якими наконечниками», – розповів Сергій Ващук.
Також лицарі клубу відзначили, що під час фестивалю, на додачу до змагань, відбуватимуться численні майстер-класи, фаєршоу, різноманітні дитячі розваги тощо, а сам «Середньовічний Лучеськ. Доблесть віків» є гармонійним продовженням Дня знань і спробою показати школярам частинку історію не тільки завдяки сторінкам підручника.

У планах команди – провести тематичні майстер-класи у школах міста, адже «середньовічний Лучеськ – тут, у сучасному світі, він продовжує вирувати Луцьком, і не тільки старою його частиною, а й новим містом, просто ми іноді в повсякденній метушні цього не зауважуємо».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Аня Показати IP 28 Серпня 2017 21:05
Багато лицарів буде? Дівчата, гайда чоловіка собі шукати!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus