USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцькому зоопарку народилося тигреня. Фото

27 Червня 2018 15:49
У Луцькому зоопарку народилося тигреня.

Про це повідомили на сторінці зоопарку.

"Вона народилася 2 травня, вночі. І працівники зоопарку вранці, прийшовши до вольєра, побачили поміж дорослих особин маленький пухнастий клубочок. Однак поява маляти у тигрів принесла колективу не лише радість, а й величезні клопоти. Адже батьки не переймалися долею новонародженої. Тож, два дні поспіль зробивши спроби все ж змусити маму турбуватися про маля,співробітники зрозуміли марність цих зусиль і спрямували їх в інше русло – вперше в історії Луцького зоопарку виходити та подарувати життя маленькому смугастику.

Найважчим був перший місяць. Кілограмове тигреня потребувало цілодобового годування щодвігодини спеціальними доволі недешевими сумішами. Одразу після цього – масаж, який природна мама будь-якої тваринки забезпечує вилизуванням. Без нього травлення і випорожнення просто неможливі. А ще – прибирання манежика та догляд за чистотою самої «лапулі».

При цьому «мамами» маленької тигрички, яку назвали Трішею, стали ті ж таки наші працівниці – екскурсовод Тетяна Шкирпан, завідувачка складом Ганна Кротова, директорка КП Людмила Денисенко та фахівець по роботі з громадськістю Олена Самчук. Паралельно, як ми вже розповідали вам у травні, вони ж виходжували маля носухи – Джоніка, народженого у березні.

Поселили маля у манежику, яким свого часу користувався син Тані (хлопчина зараз – ще той товариш Тріши!). Пляшенки, пеленки/підстилки, іграшки, зважування, щоденник годувань/випорожнень/особливостей розвитку і поведінки (коли відкрила очі, проявила першу активність) – все, як зі звичайною дитиною, але в рази складніше, бо без відповідного досвіду та на свій страх і ризик. За цей час доглядальниці самі стали «смугастиками» – адже маля все ж залишалося хижаком із кігтиками-зубами, яка бавилося так, як вимагали його інстинкти.

Нині, повідомляючи цю новину, констатуємо – ми зробили це! Тріша весела, грайлива, здорова. Наїла-напила 5 кілограмів 200 грамів (цього тижня важили). Звичайно, вже немає нічних годувань. І загалом тваринка змінила раціон – хоче вже не так молока, як м'яса чи перепелиних яєць.

Її щоденний графік – вранці поїздка у зоопарк, ввечері – з кимось із «мам» додому. Бо, на жаль, спроби поєднати її з родиною наразі безуспішні. Дорослі особини на маля поблизу їхнього вольєру не реагують. Попри це, все ще є сподівання, що батьки все ж приймуть свою донечку. Треба лише набратися терпіння.

А ще доля подарувала Тріші вірного чотирилапого друга – маленька самичка коллі Дора, яка мешкає у директорки зоопарку Людмили Денисенко, взяла тигричку під свою опіку. І те, як вона її оберігає, присипляє і всіляко підтримує у будь-яких справах та іграх – то, сподіваємося, початок вже зовсім іншої чудової історії про СПРАЖНЮ дружбу. Нині ж дітки-тваринки ростуть і запрошують вас на гостину до зоопарку – по-перше, місця найкращого відпочинку на природі у межах міста і, по-друге, закладу, де люди вкладають у справу не лише обмежений часовими рамками робочий день, а й свої серце та душу. Подумайте про це, коли прийдете до нас. Бо ви бачите лише вершину айсбегру, де все гарно, доглянуто, забезпечено. І знайте – потребуємо розуміння від кожного з вас, бо лише спільними зусиллями досягається результат!" - йдеться у дописі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Сергій Показати IP 27 Червня 2018 15:59
круто!)
Ігор Показати IP 27 Червня 2018 15:59
МОЛОДЦІ !!!!
Ехх Показати IP 27 Червня 2018 19:00
Дайте телефон тієї руденькою))
Лучанка Показати IP 27 Червня 2018 23:00
Директорка правда від Бога. Молодець.
Читач Показати IP 28 Червня 2018 09:40
Чудовi позитивнi новини i фото-супер!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus