USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

У Луцькому зоопарку врятували лосеня, яке загубило маму через кілька днів після народження

14 Лютого 2023 19:45
У День закоханих, що відзначать 14 лютого, в Луцькому зоопарку поділилися історією про порятунок маленького лосеняти, яке загубило матір через кілька днів після народження. Знайшли тваринку у травні поблизу ковельської траси.

Коли лосеня знайшли, то воно не могло навіть самостійно ходити. Його біля дороги побачив водій-далекобійник. Тварина лежала розпластана у траві і хоча й робила спроби зіп’ястися на ноги, однак вони були невдалі. Його мами ніде поруч не було, інформують у зоопарку.

Впродовж дня волонтери не забирали лосеня, очікуючи, що до нього таки повернеться матір. Але оскільки її не було, а дитинча не могло саме звестись на ноги, тварину таки забрали ковельські зооволонтери. Вони ж доправили лосеня до Луцького зоопарку.

«Маля прибуло дійсно дуже знесилене. У нього на той час ще навіть не відпала пуповина, що дозволяло стверджувати – лосеняті 3-5 днів від народження. Й колектив підприємства почав виходжувати тваринку. На початках вона дуже погано їла. Перші рази їй вдавалося насмоктати лише по 50 мл молока. Але, маючи досвід догляду на новонародженими від тигрів до білочок, працівниці зоопарку фахово взялися за справу», – повідомляє пресслужба зоопарку.
Для тварини організували цілодобове, з інтервалами у 2-3 години, годування, одразу обробили тіло препаратами від кліщів. Зараз лосеняті вже десять місяців. Тварина часто перебуває на вигулі у відкритому вольєрі.

Побачити лосеня можна під час відвідин зоопарку. Проте працівники попереджають, що відвідувачам годувати тварину категорично заборонено.

«У лосеняти – свій раціон. До нього не входять ні солодощі, ні хлібо-булочні вироби, ні взагалі будь-що, що ви приносите на нашу територію. Запорука того, що відвідини зоопарку даруватимуть вам радість – то найперше неухильне виконання вимог адміністрації щодо перебування на території. Ми ж працюємо (для відвідувачів – з 10.00 до 17.00) задля комфорту та безпеки і гостей, і підопічних. Будьте з нами у команді своєю поведінкою», – закликають в зоопарку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus