USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У луцькому звіринці буде колекція рідкісних птахів

30 Липня 2014 14:51
Згідно зі статутною діяльністю та задля збільшення кількості відвідувачів, у Луцькому зоопарку розпочали створювати колекцію рідкісних тварин. Такого на Волині більше ніде не побачиш.

У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини директор комунального підприємства «Луцький зоопарк» Людмила Денисенко розповіла, що акцент вирішили ставити саме на рідкісних птахах.

«У нас колекція тварин неочікувано поповнилася пеліканом. Далі ми придбали породу качок Індійський бігунок. Вони не звичні своїм зовнішнім виглядом – це єдина качка, яка ходить рівно. Ми притримуємося того, що планували. По суті, акцент щодо колекцій екзотичних тварин ми будемо робити саме на птахах, адже, наприклад, екзотичних зміїв чи крокодилів не можемо собі дозволити. Є багато різних гарних, цікавих птахів, для яких ми тут можемо створити належні умови. Це дозволить нам залучити побільше відвідувачів», - розповідає директор зоопарку.
Нагадаємо, пелікан з’явився у Луцькому зоопарку 11 червня. Його знайшли в одному з сіл Волині. Допоки птах був на карантині, то для нього звели будиночок, міні-басейн для водних процедур. Є у нього сонячна галявина і затишок під деревами. Назвали пелікана – Коржик.
Щодо диво-качок, то їх є п’ять. Як розповідає директор звіринця, птахів подарували спонсори.

Спочатку ці пернаті мешкали лише в Східній і Південно-Східной Азії, однак у XIX столітті породу «Бігунки» облагородили в Англії, а в XX столітті - у Німеччині. Сьогодні ж, їх можна побачити в Луцькому зоопарку.
Ці екзотичні для Волині птахи мають у вольєрі сусідів – морських свинок. Їжу для них готують різну, співмешкання відбувається без конфліктів. Зі слів Людмили Денисенко, у звіринцю пробують поєднувати спільне проживання різних тварин, адже так зоопарк набуває нового обличчя.

До слова, цього місяця під час сесії Луцької міської ради депутати затвердили план розвитку Луцького зоопарку на 2014-15-ті роки. Згідно з ним, з міського бюджету передбачили 1,7 мільйона гривень. Окрім того, комунальне підприємство планує самостійно заробити ще мільйон 50 тисяч гривень. Ці кошти спрямують на господарську діяльність, зокрема, і ремонт вольєрів, 40 з яких в плачевному стані.

Також редакція ІА Волинські Новини повідомляла, що в зоопарку зароблятимуть гроші продажем власної продукції. А нещодавно звіринець українізували та представили відвідувачам підбірку фото звірят-малюків.

Нагадаємо, сьогодні, 30-го липня, оголосили ймовірного переможця тендерних торгів щодо реконструкції Луцького зоопарку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Лучанин Показати IP 30 Липня 2014 14:59
Молодець Людочка, за її керівництва наш зоопарк дійсно змінився в кращу сторону!!!!!! Дякую!)))
Спостережливий Показати IP 30 Липня 2014 15:03
Ці двоногі качки на першому фото мені нагадують Дончанина=)
луцьк Показати IP 30 Липня 2014 15:16
Зоопарк мого дитинства. Років 25 не була, обовязково відвідую, і по традиції візьму хліба для лебедів, як колись. Успіхів ВАМ.
бабуся Показати IP 30 Липня 2014 15:27
Люблять мої внучата бувати в зоопарку. Змінюється він в кращу сторону. Хочу знати про гранд, щодо реконструкції зоопарку.
my_gift Показати IP 30 Липня 2014 15:54
Хотілося б мати можливість пошмякати морських свинок...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus