USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Такого поняття, як саморозпуск міськради, немає», - Яковлев

22 Березня 2017 22:40
Перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев визнав, що Луцька міська рада не може саморозпуститися, як би це йому не хотілося.

Про це він повідомив під час телепрограми «Відкрите місто» на телеканалі «Нова Волинь» 22 березня.

Так, на сайті електронних петицій зареєстрована петиція про саморозпуск міськради. Автор – Анатолій Котлюк (до слова, головний редактор видання ВолиньPost) пропонує депутатам «піти у відставку», бо через політику депутати не можуть виконувати свою роботу. Петицію ще до завершення терміну збору підписів, підписало більше 323 лучан.

Зі слів Тараса Яковлева, депутати не можуть оголосити про саморозпуск.

«Такого поняття як саморозпуск в принципі немає і місцеві депутати не мають повноважень, щоб оголосити про саморозпуск і призначити позачергові вибори. Механізму саморозпуску немає», - пояснив він. Він повідомив, що петицію розглядатиме регламентний комітет та комісія з питань законності та регламенту міськради і направлять відповідь авторові.

Крім того є декілька варіантів призначення дострокових виборів до міськради: приміром, об’єднання громад. Або ж за поданням голови ОДА є можливість, але це можливе, якщо є порушення чинного законодавства і процес складний. Однозначно на це потрібне рішення парламенту.

Посадовець органу місцевого самоврядування, якого затверджував нинішній склад ради, каже, що і сам підписав петицію. Та в неї гне вірить. Зауважимо, він – один із заступників, який подав заяву про зняття з розгляду його питання з порядку денного чергової 20-ї сесії Луцької міськради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 22 Березня 2017 22:57
Та ВИСТАЧИТЬ вже! Пасянс зійшовся! Робіть дороги -клоуни!
Наталія Показати IP 23 Березня 2017 08:17
Де той яковлев від кормушки втіче. Хабарник ще той
Петро Показати IP 23 Березня 2017 08:52
Ось малята пожинаємо плоди підкилимних домовленостей великого комбінатора Романюка Миколи
Живі люди Показати IP 23 Березня 2017 10:12
Який саморозпуск? Замітьте, депутати яких обрали люди- працюють! А ті що пройшли по політичних підкилимних домовленостях- викабенюються, грають в політичні ігри, суди...листи...приплітають Верховну раду і Президента... А насправді все просто! Депутати не довіряють секретарю Вусенко. Відсторонили та переобрали. І ВСЕ!
лучанка Показати IP 23 Березня 2017 13:22
Слушний час у каламутній воді рибку ловити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus