USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Луцькраді визнали провальною «реформу поліції Авакова»

31 Серпня 2016 14:25
Через зростання рівня злочинності в обласному центрі Волині, як і по всій Україні, обранці луцької громади привселюдно визнали «реформу поліції Авакова» абсолютно провальною.

Про це стало відомо 31 серпня під час засідання 12-ї сесії Луцької міської ради.

Такого висновку дійшли окремі обранці громади після відвертої доповіді очільника Луцького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Волинській області Олега Кічука.

Так, депутат міськради Андрій Покровський поцікавився у очільника луцького міськвідділу, чи реально взагалі працювати в ситуації, що утворилась через реформування правоохоронної системи в країні.

На це Олег Кічук відповів, що не може говорити за всю країну, але з певністю може прокоментувати ситуацію у Луцькому відділенні поліції:

«Той особово-кількісний склад, що залишився нам «у спадок» від реформи, виконувати професійні обов’язки фактично не можу – з цим у нас дуже складно. Люди все ще працюють на посадах, але з серпня пишуть рапорти на звільнення. Раніше були хоч якісь премії на рівні керівництва за певні заслуги та розкриті злочини. Але де справедливість, коли слідчий, який віддано працює, отримує 4000 тисячі гривень заробітної платні, і, водночас, серед патрульних є люди, які фактично нічого не роблять, а отримують 4500 тисячі в місяць. Я не маю жодної змоги якимось чином стимулювати до роботи особовий склад», - наголосив Кічук.

Вислухавши очільника міськвідділу, депутат від партії УКРОП Ігор Поліщук запитав у доповідача, чим луцькі депутати можуть йому допомогти.

«Можливо ми можемо підготувати звернення до Авакова із проханням вирішити критичну ситуацію?» - поцікавився Ігор Поліщук у Кічука.

На що останній зазначив, що навряд чи якісь звернення принесуть певний результат, хоча на рівні Луцька вже розробили програму боротьби зі злочинністю на 2016-2017 роки. І було б непогано її підтримати. Разом з тим він зазначив, що луцька поліція фактично не забезпечена матеріальною базою:

«У Луцьку 8 опорних пунктів, всі вони працюють завдяки власній оргтехніці працівників. Окрім цього поліцію треба забезпечити паливно-мастильними матеріалами. До прикладу, була ситуація, коли у Києві затримали луцького злочинця, і перед начальником поставили завдання власноруч знайти автотранспорт, щоб транспортувати затриманого до Луцька», - розповів Кічук.

З його слів, ще одним кроком до вирішення проблеми росту злочинності є встановлення відеокамер на вулицях Луцька.

«Можливо, у когось є фірми, чи громадські заклади, то вони цілком можуть самостійно «перекривати» вулиці відеонаглядом, але щоб то не була «показуха», а якісний відеоматеріал. Тоді злочинець буде знати, що його моніторять і обов’язково знайдуть. А так вулиці темні, камер немає», - обурюється головний поліцейський Луцька.

«Реформа поліції провалилась, бо за ширмою красивої патрульної поліції – повний провал. Відповідальність за таку бездумну реформу має нести сам міністр. Поліція в нас взагалі не може працювати», - додав депутат від «Свободи» Богдан Богонос.

З ним погодився і депутат Ігор Поліщук, який подякував Олегу Кічуку за відвертість і зауважив, що насправді дуже багато часу витрачається на піар самої реформи, аніж на реальні та корисні дії:

«Я запрошую вас до співпраці й чекаю конкретних пропозицій. Кошти ми можемо знайти, зокрема, зняти їх з інших статей видатків. Таким чином, ми можемо забезпечити покращення існування луцької поліції, поки не будуть зроблені висновки на державному рівні», - підсумував «укропівець».

Натомість, депутат Сергій Була додав, що чудово розуміє, що звернення до Арсена Авакова жодних результатів не принесуть.

«Є ще й людський ресурс. Тому, чекати, що міністр щось зробить у нас немає можливості. Звертаюсь на службу «102», вона працює неадекватно. Мені задають купу запитань – прізвище, телефон, адрес проживання, у той час, коли , до прикладу, божевільна жінка напустила газу у власну квартиру і погрожує її підірвати», - аргументує власну позицію обранець громади.

На це Олег Кічук відповів, що, у зв’язку із реформою, до лав поліції вступило багато нових людей, які ще не зовсім достеменно знають про особливості роботи в правоохоронних органах і не мають відповідного досвіду роботи.

Тож, після того, як обранці громади взяли звернення Олега Кічука до відому, заступники Луцького міського голови Юлія Вусенко висунула пропозицію до колег у майбутньому напрацювати звернення до Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова щодо вирішення наболілих питань. Цим займатиметься комісія з питань законності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 28
123 Показати IP 31 Серпня 2016 14:36
Щось я нічого не зрозумів - у чому саме провал реформи??? В тому, що старим платять менше ніж новим? На ВН новинах, я ще не читав, щось позитивного про нову поліцію! Тільки негатив....
Лучанин Показати IP 31 Серпня 2016 14:47
До чого тут реформа? В Країні війна, економіка на дні, а вони все тільки на реформу скінути. Шановні депутати! 3,14здіти - не діло робити. Видно комусь не подобається, що випирають ментів, з якими колись можна було щось порешать. А стосовно реформи, то можливо не так ідеально, але вона іде, як би цього багато не хотіли, патрульна вже змінилась, на черзі слідчи і криміналісти. Молоді, не опитні, але прагнуть до змін на справі, а не на словах. Пройде пару років, наберуться опиту, підвчать закони і разом з новими слідчими будуть захищати нас. А якщо комусь не подобається, то нехай згадає, що було до, і що зараз, можливо щось проясниться: ДО: патрульним пресувати малалеток, підкідувати заборонені предмети,шантажувати, следакам втєрати, що ти сам згубив телефон, а не в тебе його вкрали, а керівництву відмазувати ЗАРАЗ: патрульні захищають, привітні, раді допомогти, а слідчи старі - все те саме, а керівництво (нова частина вже не відмазує підлеглих, а звільняє - приклад Миколаїв) Щось змінюється, але не все одразу, і висновки можна буде робити через пару років, НЕ ВСЕ ОДРАЗУ.
Корінний Лучанин до Лучанин Показати IP 31 Серпня 2016 16:13
А чого лише Кічука заслухали? Требуло було Вовченка з селфіків заслухати. Запитати, що вони зробили для міста, особливо після 18-ї години, коли ріст грабежів та крадіжок? Взагалі, що вони розкрили, крім парковки та позору з "мажорами"?
до корінного до Корінний Лучанин Показати IP 31 Серпня 2016 17:09
вони тобі слєдакі чи шо,розкривати щось? їхня робота реагувати,а про розкриття у слідчих спитай
Анонім до до корінного Показати IP 31 Серпня 2016 18:28
Хочу звернутись до Вас, високоінтелектуальний молодий чоловіче, а чи відомо Вам, що особовий склад слідчих Луцька становить близько 20-25 молодих людей (з яких, на скільки мені відомо, 50 % дівчата), а штат патрульних Луцька близько 160 лоботрясів. І їх стало 25 саме завдяки тому, що останніх стало 160. То скажіть, хто має боротись з злочинністю.
Лучанин до корінного до до корінного Показати IP 31 Серпня 2016 20:30
Так вони і не реагують. Приклад, 55 мікрорайон, була бійка, дітвора по 16-18 років, викликав поліцію, приїхала з четвертого виклику. За "УГЛОМ" будинку наблюдала, дій ніяких не вчиняля. Колишні ППС, до речі ходи по двох, за 2 хвилини справились б. ГАНЬБА ТАКІМ МУСАРАМ
Україна до Лучанин Показати IP 31 Серпня 2016 17:26
Тупа реформа, як і реформатори. злочин розкрити не картоплю викопати, щоб стати профісіним ментом, треба десь три роки, а за цей час вкраїні буде вже анархія злочинності. та хто буде вчити молодих. Селфі копи нічого не роблять
поліцейський до Лучанин Показати IP 31 Серпня 2016 22:46
Давайте тоді і злочини розкриємо через пару років, тож не все зразу. Це не та робота де можна чекати, як ви не розумієте?! Що значить підівчать закони? Їх треба знати виходячи на патрулювання! Бо потім викладають відео з патрулем в суді, який бекнути на свій захист не може, бо закони не підівчив.
Луцьк Показати IP 31 Серпня 2016 14:48
Провал в тому ,що нові поліцейські взагалі нічого не роблять тільки катається на машинах і шукають порушення правил зупинки,а основну роботу поліції виконають старі міліціонери.
Я до Луцьк Показати IP 31 Серпня 2016 16:32
Старий озвався!
Зайчик Показати IP 31 Серпня 2016 14:52
Популізм він такий популізм)
До 123 Показати IP 31 Серпня 2016 15:00
Ти напевне на Місяці живеш і не знаєш що твориться. Може ти перерахуєш позитивні моменти роботи поліціі, справжньої, яка має розкривати і розслідувати злочини а не цих клоунів в чорній уніформі що ловлять водіїв за не правильне паркування.
до нього до До 123 Показати IP 31 Серпня 2016 15:09
дядь, а ти може забув, що розкривати і розслідувати злочини мають твої любімі мєнти старі, яких ще нових не понабирали, а старих не позвільняли, дада, я про слєдаків і оперів
до нього до До 123 Показати IP 31 Серпня 2016 15:10
то хто ще на місяці живе? коли він навіть повноважень не знає, і хто чим занятий має бути
123 до До 123 Показати IP 31 Серпня 2016 16:33
Ні, я живу в Луцьку! Живу там, де завжди за старих ментів було страшно ввечері пройти - пяні компаніями застеляли поляни і до 2 години ночі розпивали спиртне, наркомани навприсядки кумарили і страшно було пройти мимо бо ж не знаєш що в нього в голові, і машинки постійно стояли і в такт годиннику колихалися, а діти заглядали.... Вистачило два - три рази викликати поліцію - навели порядок! Розкривати і розслідувати злочини - це не завдання патрульної поліції, а тих старих кадрів, що пройшли переатестацію і ті що поновилися через суди. а тепер сидять і тявкають, що їм мало платять. А при старій владі більше платили? Чи просто віджимати можна було легше - на дорогах, на циганах, і т д.
а при чому тут Показати IP 31 Серпня 2016 15:06
Аваков. цю реформу придумали ті ж самі американські політтехнологі що придумують революциі в непідконтрольних америці державах
Хей люди! Показати IP 31 Серпня 2016 15:07
Кококо, селфі копи, бабульок переводять через дорогу, преступність росте ( і пофіг, що війна, люди бідніють,то всьо поліція винна), 8 тищать платять, ментів старих паувальняли (настальгія по отбитим почкам, підкінутій наркоті і втерательству слєдака, що сам впав, а не тебе побили) , хабара не даш, а штрафують за все тепер - БІСПРІДЕЛ!!! Собакі лають - караван іде і буде іти.
лучани Показати IP 31 Серпня 2016 15:10
Кучук вирощений совку, з ментальністю мусора. Він завжди буде далекий він нової поліції. 100 % склад старої міліції давно пора гнати вшию.
КРЗ Показати IP 31 Серпня 2016 15:18
Нова поліція в Миколаєві показала, що туди понабирали повних неадекватів.
Вася Показати IP 31 Серпня 2016 16:05
В перше згідний з депутатами
я Показати IP 31 Серпня 2016 16:11
ага, у нас в 2 ночи сосед розважався, приехали патрульные. он им двери не открыл, послал. они пожелали спокойной ночи и уехали, а тот дальше продолжил...
Анатолій Показати IP 31 Серпня 2016 16:12
Незахищайте слідчих та інспекторів всі вони жили не наодну Зарплату брали Хабарі у винних і невинних.поліцію в ЕС вчать захищати громадян
вася Показати IP 31 Серпня 2016 16:35
Критикувати потрібно, але починати треба в першу чергу з себе - паркуватись там де треба, переходити дорогу у встановленому місці і т.д...
віто Показати IP 31 Серпня 2016 16:47
"Хто винен" зрозуміло-Аваков. Тепер "што дєлать"? Запросимо всіх звільнених назад, тоді буде толк? Краще б ти, Кічук, не стогнав, а звільнився.
123 Показати IP 31 Серпня 2016 16:51
А де власне рішення про визнання провалу реформи поліції? Де рішення міської ради? Де голосування? Два депутати відображеної Свободи гавкають на владу?! Були б вони при владі - побачили б як Свобода захищала Нову поліцію... Ну, що то за народ? Замість того, щоб йти вперед, то вони крок вперед - два назад...
Луццьк 2 Показати IP 31 Серпня 2016 18:41
Кичуку не скиглити треба,а займатися роботою.Спочатку покажіть роботу,а потім вимагайте зарплату.А те що міліціонери в 40 років йшли на пенсію і сьогодні з посвідченнями їздять в маршрутках це не турбота держави?А хіба ми не знаємо як раніше робилась статистика?Заяв не реєстрували,справи закривались за"відсутності"складу злочину.А свободівцям побажання проаналізувати" досвід" роботи генпрокурора Махніцького,який"дуже багато"зробив в боротьбі із злочинністю.
Сом Показати IP 1 Вересня 2016 17:40
Етих парковщики пора гнать в шею. Кроме парковок ни**ена не видят. Пьяные бьют машины, людей грабят а они мусаров обсерают, и кроме селфи и парковок ни**а не делают.
свідомий Показати IP 1 Вересня 2016 23:53
а що етикетка гарна була а цукерка гірка виялась яке чергове розчарування щеневмерлика

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus