USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку адвокат продав квартиру покійної жінки

7 Травня 2019 15:54
Прокурор Волинської області Віктор Швидкий повідомив одному з волинських адвокатів про підозру у вчиненні шахрайства та підроблення й використання підробленого офіційного документа (кримінальні правопорушення, передбачені ч. 3 ст. 190, ч.ч. 3,4 ст. 358 КК України), повідомили у прокуратурі Волині.

Достовірно знаючи, що громадянка, якій на праві власності належала квартира в Луцьку, померла понад 10 років тому, адвокат спільно із особою, яку він під час вчинення нотаріальних дій представляв як «власницю квартири», звернувся до приватного нотаріуса Луцького міського нотаріального округу з проханням видати та посвідчити довіреність від імені цієї громадянки на право представляти її інтереси щодо продажу житла.

Після виготовлення введеним в оману приватним нотаріусом довіреності адвокат власноручно написав прізвище, ім'я та по батькові довірителя у графі «підпис», а «власниця квартири» підписала документ.

Таким чином адвокат отримав довіреність задля подальшого її використання під час продажу квартири від свого імені.

Використовуючи отриманий документ, спритний юрист продав квартиру, завдавши законному спадкоємцю – чоловікові померлої власниці житла – майнової шкоди на суму майже 190 тис. грн.

У кримінальному провадженні триває досудове розслідування.

Нагадаємо, у Луцьку 6 травня правоохоронці затримали адвоката на отриманні хабара. Він вимагав у клієнта 2000 доларів для прийняття органами слідства позитивного рішення в кримінальному провадженні. Кошти поліцейські вилучили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Просто Показати IP 7 Травня 2019 15:58
що це за маразм?це хто такий ?
Пер Показати IP 7 Травня 2019 16:12
А як нотаріус завірив угоду не пересвідчившись в особі (паспорт, фото)? Мутновато.
Тор Показати IP 7 Травня 2019 16:13
30 процентів адвокатів працюють за такими схемами. Це вже давно не новина.
123 до Тор Показати IP 7 Травня 2019 16:18
Адвокат ніщо без дій нотаріуса!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus