USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Луцьку аптека «Подорожник» ледь не спричинила вибух у дитячій лікарні

3 Лютого 2021 18:47
Ніч з 2 на 3 лютого для працівників Волинського обласного територіального медичного об’єднання захисту материнства і дитинства стала справжньою шокотерапією. Бо працівники двох аптечних пунктів мережі аптек «Подорожник», виселяючись, по собі лишили руїну, перед тим гучно відмітивши переїзд.

Купи сміття, коробки з-під піци, паперові склянки, вирвані розетки, облуплена плівка на склопакетах – це аж ніяк не весь перелік безчинств людей, які учора «прибирали» в аптечних пунктах. Вони не полінувалися навіть стелю зняти. На одній зі стін – вибита діра в гіпсокартоні, а в ній – порожня пляшка з-під кока-коли. Зверху – напис «Хай у вас і в нас все буде гаразд». І на це здатні ті, хто працює, так би мовити, задля здоров’я людей?!
Утім навіть ці збитки не найстрашніші.

«Через те, що зривали стелю, порвались дроти, тому припинилося електропостачання всього діагностично-приймального відділення. Крім того, відірвали системи забезпечення киснем, відповідно, порушилась уся система і всі шість поверхів не мали кисневого забезпечення по цьому стояку, – розповідає генеральна директорка медзакладу Ірина Горавська. – Витік кисню, який є легкозаймистим, міг спричинити вибух, вони самі через свої дії могли загинути. Якби, не доведи Боже, тут ще хтось закурив чи ще щось зробив, тут був би справжній вибух».
Як повідомили у лікувальному закладі, причиною виселення двох аптечних пунктів «Подорожника» стало те, що в них закінчився термін оренди і її не продовжували, бо тут заплановано реконструкцію діагностично-приймального відділення і в цих приміщеннях будуть бокси для дітей.

«Найімовірніше, вони планували забрати ще й ті двері, – додає Ірина Іванівна. – А в нас тут навпроти – бункер з наркотичними середниками. Тож зразу відключилась сигналізація, бо електропостачання припинилось, приїхала охорона. Одне слово, ніч видалася «веселою», охорона біля бункера стояла до ранку, бо його не можна лишити без нагляду».
Мало того, за кілька метрів від одного з понищених приміщень – дитяча реанімація! Дякувати Богу, нічого такого тієї ночі не сталося. Але така дика бездумна поведінка тих, хто не полінувався повидирати навіть розетки, могла коштувати комусь життя.

«Найстрашніше, що коли вони порушили всю електропроводку, у нас вночі припинилось повністю електропостачання всього діагностично-приймального відділення, відділення дитячої реанімації і тому ці роботи ми ургентно робили, викликали електриків, відновлювали постачання електрики», – додає Ірина Іванівна.

Зі слів заступника голови обласної ради Григорія Пустовіта, це питання буде взято на особливий контроль та вжито відповідних заходів. Наразі в лікарні підраховують суму завданих збитків, аби подати заяву в поліцію.
«Ми обов’язково порахуємо матеріальні збитки і будемо подавати позов. Вони понищили два приміщення і залишили непотрібні їм речі, тепер ми думаємо, як нам їх утилізувати, – обурюється Ірина Горавська. – Вони мали з тих аптек стільки прибутку, що мали б зробити гарний жест, забрати все своє, зробити ремонт і залишити дітям. Над нами є вищі сили і треба пам’ятати, що в цьому житті не тільки для себе щось треба зробити, але й для когось, особливо для дітей. Відповідальна за передане майно особа мала б цей процес проконтролювати. Та в мене таке враження, що це зробили за вказівкою».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
На чисту воду ! Показати IP 3 Лютого 2021 19:16
А цікаво почути, хто з керівництва медзакладу підписував договір оренди і на яких умовах ? Бо то добре, що вищі сили все бачать і чують, а ось роблять ото все набагато нижчі сили і управу на них, ну, дуже легко знайти, правда, якщо є таке бажання. Шо навіть присутнім завгосп там не був ? ВН, візьміть інтерв'ю в "Подорожника" для об'єктивності ! Читачі дізнаються багато цікавого !
Дуже чисту воду до На чисту воду ! Показати IP 3 Лютого 2021 20:34
Тут треба уточнити!!! Хто з КОЛИШНЬОГО керівництва медзакладу підписував договір оренди і на яких умовах!? Та аптека там існувала не один рік.
Реаліст до Дуже чисту воду Показати IP 4 Лютого 2021 10:16
Договір на аренду підписує обласна рада . А в тої підприємиці що арендувала аптеки ще є магазин при вході в лікарню, то мабудь як буде виселятися то і вхідні двері з собою забере!!!!!
Від імені аптеки до На чисту воду ! Показати IP 3 Лютого 2021 20:41
Здається Подорожник все і без інтерв'ю пояснив своїми вчинками і фресками! Чи можна це ще якось пояснити словами?!
василь до Від імені аптеки Показати IP 3 Лютого 2021 21:07
а я думаю що ви хочете бачити одну сторону
Монголо-татарин до василь Показати IP 4 Лютого 2021 07:58
А я би дуже хотів почути пояснення аптеки! Чому стіни били ногами, а не головою? Може голова відсутня?! Чому пляшку в дірку запхали, а не щось інше?
Реаліст до На чисту воду ! Показати IP 4 Лютого 2021 10:06
Договір затверджує обласна рада. В тої підприємиці, що аптеки є ще магазин продуктів на вході в лікарню, то як буде забиратись, мабудь і вхідні двері з собою забере
Де охорона Показати IP 3 Лютого 2021 22:37
Де охорона лікарні???? Спить в каптьорці???? Таке велике приміщення ,стільки діток і працівників!!!!! Стид позор!!!! Заходь,хто хочеш,роби,що хочеш!!!! Те саме в садочках і школах Де охорона????
Маруся до Де охорона Показати IP 4 Лютого 2021 07:47
Ви натякаєте, що кожні дії Подорожника має супроводжувати охорона, поліція, варта порядку, муніципальна варта, миротворці, місія ОБСЄ..., бо невідомо чого чекати від тих скажених аптекарів?
Івін Показати IP 3 Лютого 2021 23:03
З фото стає зрозумілим, що відступ із зайнятих позицій не був ретельно спланований керівництвом аптечної мережі ТМ "Подорожник". Вони мали повне право забрати і більше. Однак, робити це треба було організовано, із залученням фахівців і складанням відповідних актів. А так - пустили все на "самоплив", доручивши все наймолодшому персоналу (який до того ж, мабуть, вже був попередженим про звільнення). Результати бачимо в матеріалах журналістів...
Шотонете Показати IP 4 Лютого 2021 00:46
Те що зробили аптекарі звичайно велике свинство і за те що залишили лікарню без електрики та без кисню безумовно мусять відповісти. Проте постає питання хто дозволив використовувати приміщення з кисневою магісраллю та чому вона не була демонтована задля запобігання подібних випадків. От "облуплена плівка на склопакетах" взагалі не піддається розумінню - вони мали її здерти та викинути, як це і має бути, чи повинні були не чіпати?
Соромно за таких гро Показати IP 4 Лютого 2021 09:04
Позбавити мережу цієї аптеки ліцензії. І посадити в тюрму винуватців цієї події , здерти по повній програмі всю завдану шкоду , тому що своїми вчинками вони зазіхнули на найдорожче - ЖИТТЯ НІ В ЧОМУ НЕ ВИННИХ ДІТЕЙ. Аж бридко стає , що серед нас живуть такі людиноподібні істоти
ПТН ПНХ Показати IP 4 Лютого 2021 09:15
охорона припинила б цю вакханалыю? ха ха ха. відірвати кисневу систему, зірвати плинтус підлоги, пробити ногою стіну вставити туда бутилки написати гарні слова і хтось їх виправдовує? Ти сам зрозумів що написав чистоводник, все це зробили в дітячій лікарні ДІТЯЧІЙ ще про 112 та зік напиши теплі виправдовуючі слова. Де поліція? Де прокуратура? Привселюдно судити.
Ну може ще Показати IP 4 Лютого 2021 13:28
Тут так усе просто чому стільки шуму. 1) Є договір, у якому описано процеси в'їзду, перебування та виїзду (напевне, я подіваюся); 2) Є відповідальні за монтаж демонтаж (роботи з електрикою і на висоті - підвищена небезпека); 3) Є відповідальні за утримання приміщень з критичної інфраструктурою (кисневі мережі у приміщенні). Щодо усього є журнали обліку (мають бути), бо коли ні то уся відповідальність на головній особі. І зараз відбуватиметься збір пазлу і хто останній той і ... ну самі розумієте.
Ми Показати IP 4 Лютого 2021 20:10
Рядом з цим приміщенням, по коридору, через декілька метрів ДИТЯЧА РЕАНІМАЦІЯ. Громили тихенько? що ні однієї живої душі там не було ????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus