USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку бездоглядні собаки покусали дітей

29 Липня 2016 15:18
Прикрий інцидент, під час якого пес покусав дитину, трапився днями у обласному центрі Волині. Виною усьому – безвідповідальність так званих господарів, які випускали тварину у «самовигул».


Про це Інформаційному агентству волинські Новини повідомила директор КП «Ласка» Дана Новарчук.

З її слів, нещодавно до КП «Ласка» звернулись працівники луцької патрульної поліції із проханням відловити рудого пса, що покусав дитину, біля однієї із дев’ятиповерхівок міста.

Тож, очільниця підприємства, її заступник Сергій Скумс та лікар ветеринарної медицини Олександр Каплявка вирушили на виклик.

Однак, щойно упіймали бездоглядну тварину й посадили її в авто, як через кілька хвилин із картири вийшла його господиня і попросила віддати назад. Мовляв, пес бігає у «самовигулі», але він домашній.
Батьки покусаної дитини підтвердили, що саме цей пес покусав їхню дитину. На час відлову вони були з малечею у лікарні.

Також за цією адресою відловили ще одного песика з шкірними захворюваннями. Після проходження 14-денного карантину господарі забрали свого собаку додому. Його привили від сказу, чіпували та зареєстрували в електрону базу даних.

Окрім цього, від укусів собак нещодавно постраждали кілька дітей на вулиці Арцеулова. Після закінчення робочого дня на будівництві, будівельники поїхали додому, залишивши собак стерегти територію.

Їх привчили захищати територію і нікого не пускати, за це їх винагороджували їжею. Однак, для собак було незрозумілим, чому ж ситуація змінилась, коли в будинок заселились жителі.

Як наслідок - один пес покусав дівчинку. Її мама звернулась до лікарні, де лікарі порадили швидко зателефонувати до КП «Ласка», аби виловити й цю тварину. На щастя, після проходження карантину виявилось, що собака цілком здорова, а дівчинці не довелось колоти уколи від сказу.

Ще один випадок трапився на будівництві, що на вулиці Гулака-Артемовського. Жінка, яка прикормила безпритульного собаку і впускала ночувати до під’їзду, не уявляла, що тварина почне захищати двір, як свою власну оселю, навіть від дітей.

У результаті, невелика на зріст тварина покусала кількох дітей. Наразі тварину відловили. Вона перебуває на території підприємства, чекаючи на справжнього господаря, який візьме її не на сходову клітку, а до оселі, за що пес віддано охоронятиме його дім.

«Щодня до нас звертаються люди і просять про допомогу. Ми виїжджаємо оперативно, наскільки це можливо. Проте дуже важко працювати, коли немає відповідних умов. Я зверталась до представників місцевої влади щодо виділення коштів на будівництва притулку не стільки для тварин, скільки для порятунку життя людей. Проте увесь час отримую лише відписки про те, що це - ненагальна проблема. Але якщо життя людей не нагальна проблема, тоді що ж може бути важливішим?» - обурюється директор КП «Ласка» Дана Новарчук.
Нагадаємо, що два роки тому у місті Ківерці від сказу помер 4-й хлопчик. Цього ж літа від невиліковного захворювання померла жінка у Рівному.

Наразі у луцьких медичних закладах у наявності вакцини від сказу немає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 30
Анонім Показати IP 29 Липня 2016 15:22
перестрелять всех бродячих собак, и будет порядок
1 до Анонім Показати IP 29 Липня 2016 16:57
анонім ти імб*цил
2 до 1 Показати IP 29 Липня 2016 20:47
Сам ти імбіцил, як самому скаженна бродяга кусок жопи вирве тоді будеш про імбіцилів розсуждати
1 до 2 Показати IP 29 Липня 2016 21:50
Міркувати будеш ти коли тебе як собаку завалять )))
1 до 2 Показати IP 29 Липня 2016 22:21
Такі люди як ти страшніші скаженої собаки. Якщо ти так хвилюєшся за дітей , то краще відстрілюй тих хто продає дітям наркотики та алкоголь, герой сраний. Бродячі собаки в АТО допомагають нашим бійцям, а вони діляться з собоками куском хліба. І якщо ти не імбіцил то повинен розуміти, що не всі собаки скажені. Скажених людей набагато більше! !!!
Віктор до 1 Показати IP 29 Липня 2016 23:15
Відстрілювати собак потрібно однозначно. А всі негативні коментарі, які написані в адрес "Анонім" написані собакою, яка або немає дітей, або ніколи не була в даній чи схожій ситуації.
1 до Віктор Показати IP 29 Липня 2016 23:23
Якщо ти думаєш, що собака вміє писати , то тобі місце в спеціалізовану закладі. А відстрювати треба тих хто викидає собак на вулицю та не глядить своїх дітей. Як людина відноситься до собаки так собака відноситься до людини.
Надя до Віктор Показати IP 1 Серпня 2016 21:12
Неправда я маю дітей і вони навчені як поводитись з собаками.....а знаючи які можуть бути діти тягати собак мучити а потім чого вона покусала????
.......... до 2 Показати IP 29 Липня 2016 22:40
2 , якщо для тебе немає різниці між скаженим і безпритульним псом то ти реальний імбіцил
лучанка до .......... Показати IP 29 Липня 2016 23:01
безпритульним собакам навіть з чипами на вулицях цивілізованого міста не місце
Надя до Анонім Показати IP 1 Серпня 2016 21:06
І тебе також ...як таке говорити можна...це гуманно???
лучани Показати IP 29 Липня 2016 15:36
Прикормлювати бродячу собаку, це те ж саме,що давати наркоману ширятися. Якщо вони так люблять тварин,то нехай їх візьмуть на постійно в свою хату.
Зайчик до лучани Показати IP 29 Липня 2016 16:23
Хто "вони"?не підгодовуй і дітей гляди,поки порядку нема,твоіх дітей ніхто не буде пильнувати,всім пофіг і на них і на бродячих псів
1 до лучани Показати IP 29 Липня 2016 23:08
Хіба можна порівнювати падлюк, які вбивають дітей наркотиками з тими хто годує безпритульних тварин . У першому випадку -це злочин, а в іншому милосерддя. Якщо маєш своїх дітей, то думай що пишеш.
777 Показати IP 29 Липня 2016 15:42
так на арцеулова е пес зі сказом відгукуеця на кличку лапін
Волиньнюз Показати IP 29 Липня 2016 15:51
Ви вже до**али своїми ботами в коментарях
Песик Показати IP 29 Липня 2016 16:07
а новарчук і в 30градусну спеку у зимовій кофтині-ото казочки розказує про "роботу",а піпл хаває. ...
Вова Показати IP 29 Липня 2016 16:28
А з тими собаками що мають господарів повинно все бути дуже просто - собака розглядається як зброя, покусала дітей і власник отримує термін такий ніби це він напав на дітей з ножем.
1 до Вова Показати IP 29 Липня 2016 17:09
Я згоден якщо винна собака, а коли винна дитина ,яку батьки вчать кидати камінь у собаку , то термін треба давати тим батькам які не вміють виховувати дітей.
2 до 1 Показати IP 29 Липня 2016 20:51
Шо ти мелеш, паморок. Які батьки яких дітей. Собака це тварина, бродяча собака це небезпечна тварина, в якої чорт знає що в голові. Відстрілювати і не питати як звати. Любітєль собак, блін.
1 до 2 Показати IP 29 Липня 2016 22:05
Паморок. ....розсуждати.....шо ....вали назад у школу вивчи українську мову, а тоді пиздіти будеш ))))
.......... до 2 Показати IP 29 Липня 2016 22:50
В 65%людей невідомо що в голові, а ще серед них педофіли ман'яки та інша нечість, не боїшся за свою жопу? Іди стріляй, рятуй світ..... рятівник сраний
Пропозиція Показати IP 29 Липня 2016 16:51
Перечіпувати отих усіх "борців за права бездомних собак" і по кожному випадку нападу стягувати з них на лікування постраждалих затрачену суму коштів. А бродячих тварин - присипляти!
Олександр до Пропозиція Показати IP 29 Липня 2016 20:39
Нехай перечіпують борців за права бездомних собак, а присипляти треба таких як ти і тобі подібних, тоді не буде безпритульних тварин та постраждалих людей. А ще усім бажаючим повбивати собак бажаю такої самої долі.
Саша Показати IP 29 Липня 2016 20:25
Собаку дуже поході на тих що на вулиці станіславського 50. Там баба одна навіжена кормили їх постійно вже за.... Мучила всіх. Треба буде в вечері відправити тих собак до земелькі
.......... до Саша Показати IP 29 Липня 2016 21:03
До земельки таких як ти щоб повітря не псували
ВОВК до Саша Показати IP 2 Серпня 2016 18:16
тебе осла в земельку по шию щоб песик міг нужду справити на твій дірявий шарабан.
я Показати IP 29 Липня 2016 23:10
Бродячих собак не повинно бути на вулицях міста. Хіба що на поводку. А для любителів живності і гуманістів - бажаю щоб вам на дорозі трапилось "собаче весілля", коли такі собаки кидаються на що завгодно навіть без сказу.
вуйко Показати IP 30 Липня 2016 01:05
Знову "Семен" з'явився онлайн. Незавжди був згідний з такого роду статтями, але вони також потрібні. Моя точка зору - перестріляти усіх собак, ну але хто ж то все зробить? В нас як небуло порядку так і небуде. Ви хоть лобом об стінку бийтесь, кричіть Новарчучці яка вона неправа, нічого не зміните, бо в нас така система, нажаль.
Краля из Киева Показати IP 30 Липня 2016 21:23
Кто там писал про то, что в цивилизованных городах надо отстреливать собак на улица, почитай, в каких странах как борются с тем, чтобы не было на улицах бездомных собак и найди к какой цивилизации ты относишься =))) Методы борьбы в разных странах 1. Отлов — стерилизация — возвращение (ОСВ) Индия, Бангладеш, Болгария, Турция, Румыния, Греция, Таиланд, Индонезия, Египет, США, Великобритания, Южная Италия, Россия 2. Налоги Германия, Франция, Австрия, Швеция, Норвегия Решать проблему нужно с человека — так считают во многих европейских странах, где введены налоги на содержание собак. Например, в Германии, чтобы завести собаку, необходимо заплатить налог в размере 150 евро за первую собаку, 300 — за вторую. Если собака бойцовая, налог составляет уже 650 евро. В Швеции и Норвегии размер налога зависит от размера самой собаки. К этой сумме добавляется обязательная страховка на случай нападения. Владельцы бойцовых собак должны получить справку о безопасности животного. При регистрации права владения собакой ей присваивается номер, хозяин должен выгравировать его на ошейнике или нанести татуировку на ухо. Многим животным вводят чип стоимостью 30 евро с информацией о владельце. Однако сумма налога значительно снижается, если хозяин стерилизует свою собаку. Таким образом удаётся предотвратить размножение брошенных собак и устранить главную причину проблемы — человеческий фактор. Такие серьёзные методы не позволяют владельцам просто так выкидывать собак на улицы города и вынуждают более ответственно подходить к решению завести питомца. 3. Приюты США, Великобритания, Франция, Германия, ЮАР Бездомных собак отлавливают и помещают в приюты, где они дожидаются новых хозяев, а если за определённый срок таковых не нашлось, их безболезненно усыпляют. Эвтаназия рассматривается как необходимая мера, так как приюты должны быть всегда готовы к поступлению новых животных. Крупнейшие зоозащитные организации (Всемирное общество защиты животных, HSUS и PETA в США) считают, что усыпить животное более гуманно, чем бросить его на улице и обречь на раннюю и жестокую смерть. Однако существуют приюты ограниченного приёма (limited-admission shelters), принадлежащие организациям, которые не усыпляют здоровых животных. Здесь животные спокойно доживают свой век, никому не мешая. Приюты прекращают приём животных, если нет свободных мест. Во многих странах взять собаку из приюта довольно сложно: как в случае с приёмными детьми, нужно заполнить специальную анкету из 40 пунктов и выполнить много формальностей. Это делается для того, чтобы люди ответственно подходили к появлению в доме животного и осознавали все хлопоты, которые с этим связаны. 4. Штрафы Германия, Великобритания, США, Италия Ещё один действенный и справедливый метод, когда наказание несут не животные, а их беспечные владельцы. Выброс животного на улицу — это строгое административное нарушение, которое карается штрафом от 25 тысяч евро. В Италии в этом случае предусмотрена уголовная ответственность и до года тюрьмы. Запрещён также безнадзорный выгул, когда собака может причинить вред прохожим. Для владельцев бойцовых собак предусмотрены особые штрафы за нарушение выгула и содержания — до 50 тысяч евро. Ко всему прочему, в Европе категорически запрещено разведение собак частными лицами. 5. Отстрел Россия, Беларусь, Украина Самый быстрый, недорогой и чудовищный способ борьбы с бездомными собаками — их массовое уничтожение. В большинстве развитых странах давно запрещено убийство здоровых собак, не причиняющих людям вреда. В России отстрел собак запретили в 1999 году, однако самовольные расправы над животными происходят до сих пор. Собак отлавливают и уничтожают сотнями безо всяких разбирательств. Как правило, всплеск убийств животных происходит после нападений на людей или вспышек бешенства.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus