USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку боротимуться з незаконними прибудовами на перших поверхах

2 Березня 2021 12:08
Юридичний департамент Луцької міської ради вивчить усі об’єкти на перших поверхах багатоквартирних будинків у місті та підготує перелік незаконних перебудов, рішення про узаконення яких оскаржуватимуть у судах.

Про це йшлося 2 березня під час наради в Луцькій міській раді.

Луцький міський голова Ігор Поліщук звернув увагу на те, що в місті часто переводять квартири на перших поверхах у комерційну нерухомість.

«Є в нас чорний реєстратор Куклинської сільради Маневицького району Ященко В. О., який переводить квартири в незаконний спосіб із житла в комерцію. Власники цих квартир здійснюють втручання в опорні конструкції, внаслідок чого в мешканців будинку виникає низка проблем. Вони незаконно прибудовують сходи і все інше», – розповів міський голова.

Як нагадав, міськрада подали позов щодо квартири на вулиці Кравчука, 34а для скасування дій реєстратора. Окрім того, на сесії міськради депутати ще раз звернулися до Міністерства юстиції з вимогою скасувати ліцензію цьому реєстратору.

Він дав доручення юридичному департаменту, аби працівники склали перелік усіх об’єктів у місті, які незаконно перевів цей держреєстратор на перших поверхах із житлових об’єктів у комерційні, та підготували позови по всіх перебудовах.

«Люди звертаються і скаржаться, адже квартира – це квартира, а комерційне приміщення – це комерційне приміщення. До кінця тижня чекаю перелік і будемо приступати до скасування рішень», – наголосив Ігор Поліщук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Тротуари Показати IP 2 Березня 2021 13:06
Тротуарами хто займеться? Там - де квартири "перетворились" на комерційні приміщення, тротуари "автоматично" стали дуже вузькими. Хто за це відповідає?
ЛУЦЬК Показати IP 2 Березня 2021 13:13
Не давайте землю біля будинків у власність ОСББ і навіть в оренду бо залишите людей без прибудинкових територій!!!
Петро до ЛУЦЬК Показати IP 3 Березня 2021 06:32
Ага, хай буде колгоспна і ніхто за неї не відповідає, особливо поблизу прихватизованих гуртожитків
Отакої Показати IP 2 Березня 2021 14:02
Там поряд Кравчука,28.Роботи ідуть повним ходом.Чи ви плануєте боротись потім,якось,колись...
БабаЯга Показати IP 2 Березня 2021 14:08
Перелік об’єктів які незаконно перевів чорний реєстратор буде опубліковано? Тільки Ященко ? Існують "білі" реєстратори включаючи Міську Раду попередніх складів які не менше перевели в "комерцію". "собачими будками" спаплюжено архітектуру міста. Назріло питаня про приведеня фасадів будинків з "комерційними прибудовами" до єдиного стилю по кожному окремому будинку. Для початку запровадити "нові" правила, якщо в будинку існує більше трьох "комерційних прибудов" забовязати власників відкорегувати прибудови до гармонічного дизайну з урагуваням архітектурних особливостей будинку та вулиці на якій він розміщений. Відповідно має існувати архітектурна концепція міста затверджена Міською Радою.
Лучанин Показати IP 2 Березня 2021 16:38
А як може юридичний департамент вивчити усі об'єкти на перших поверхах ? Хіба то їхні функції ?Там, що є хтось, шо відрізнить ригель від перемички, несучу стіну від перегородки, житлову площу від загальної і приточну вентиляцію від напорної каналізації т. д. і т. п. Просто сотрясаніє воздуха ! Краще підніміть всі рішення сесій, міськвиконкому, вилучіть матеріали з архітектури, земельного управління, дайте доручення своїм інспекторам держархбудконтролю разом з муніціпалами і, якщо треба, із залученням спеціалістів з проектних організацій і незважаючи на спротив депутатів, прокурорчиків, чинуш, їхньої братви і протеже розпочніть роботу з тих ,хто готував, хто погоджував проекти рішень, хто видавав ТУ, хто приймав в експлуатацію і т, д.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus