USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку буде сквер покровителя міста

21 Липня 2016 17:55
Однією з чотирьох зелених зон, які отримають статус скверу у Луцьку, повинен стати сквер Святого Миколая поблизу міськради – відповідне рішення рекомендувала ухвалити комісія міськради з питань архітектури та благоустрою.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 21 липня.

Як повідомив директор КП «Парки та сквери міста Луцька» Анатолій Трикуш, за час роботи з визначення меж скверів і парків з 2011 року донині визначили межі трьох парків, одного лугопарку та 21 скверу. Загалом у місті налічується до 40-42 зелених зон, що можуть бути визначені як сквери чи парки. В продовження цієї роботи на розгляд депутатів під час сесії пропонують чотири додатки з визначення меж скверів.

Йдеться про зелену зону на вулиці Богдана Хмельницького площею 0,1409 гектара (сквер Святого Миколая поблизу міської ради), трикутна ділянка площею 0,093 гектара на розі вулиць Данила Галицького та Драгоманова, сквер на вулиці Словацького поряд з будівлями готелю «Україна» та ГУ Національної поліції у Волинській області площею 0,1082 гектара та дві зелені зона у мікрорайоні Вересневе (ділянка площею 0,8191 гектара на вулицях Ранковій та Цукровій, яку визначать як один сквер).

Голова комісії Андрій Козюра відзначив, що це добре, що зелені зони набувають статусу скверів, а в проекті рішення йдеться про те, що департамент ЖКГ спільно з КП «Парки та сквери міста Луцька» повинен погодити кошторис витрат, що необхідні для утримання цих зелених насаджень у пристойному вигляді та забезпечувати благоустрій.

Члени комісії одностайно рекомендували підтримати проект рішення.

Нагадаємо, що під час попередніх сесій міськради статус скверів надали низці зелених зон у різних мікрорайонах міста.

Водночас, статус парку надали зеленій зоні у районі вулиць Конякіна та Гордіюк. Під час останнього засідання виконавчого комітету затвердили проект реконструкції цього парку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
інженегр Показати IP 21 Липня 2016 18:00
Скільки вкрадуть на реконструкції? Хто в темі?
колега до інженегр Показати IP 22 Липня 2016 05:31
В статті ясно написано хто "в теме" - головка комісії!!! і як тут без "ковельського вчителя"
Анонім Показати IP 22 Липня 2016 02:21
Самий кращий сквер зробили навпроти Проміня.
Дипломований поліщук до Анонім Показати IP 22 Липня 2016 19:37
Да, за**атєльскій - за деревами не видно, як йде червононосий камсамолєц.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus