USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку буде сміттєсортувальна лінія

29 Листопада 2017 18:12
Протягом трьох років на заходи, спрямовані на покращення стану навколишнього середовища Луцька, буде виділено 208,409 мільйона гривень, 31,030 мільйона із яких передбачать у міському бюджеті.

Про це стало відомо під час засідання 34-ї сесії Луцької міської ради 29 листопада, на якій депутати прийняли Комплексну програму охорони навколишнього природного середовища міста на 2018–2020 роки.

Цю програму ініціював та розробив відділ екології Луцької міської ради.

«Мета програми – поліпшення екологічної ситуації, підвищення рівня екологічної безпеки, формування сприятливого навколишнього середовища як необхідної умови покращення якості життя та здоров'я мешканців міста. За результатами реалізації програмних заходів очікується поліпшення екологічної ситуації, формування сприятливого навколишнього середовища, збільшення біологічного та ландшафтного різноманіття, покращення санітарного стану водних об’єктів, підвищення рівня екологічної культури лучан», – зазначив керівник відділу екології Анатолій Гламазда.

Так, у 2018–2020 роках заплановано, зокрема, провести очищення русла та укріплення берегів річки Сапалаївки, забезпечити благоустрій заплави Сапалаївки із влаштуванням ландшафтної водойми в районі вулиці В'ячеслава Чорновола. Також передбачають побудувати нову чергу полігону твердих побутових відходів у селі Брище, провести рекультивацію першої черги полігону та дегазацію закритого полігону, реконструювати обладнання на повітродувній станції міських каналізаційно-очисних споруд. Крім того, заплановано спорудити зливову станцію на базі КП «Луцькводоканал», відновити гідрологічний режим і санітарний стан заплави річки Стир в районі вулиці Гнідавської та Ковельської, реконструювати системи водозабезпечення для функціонування гідрології Центрального парку культури та відпочинку імені Лесі Українки, очистити русло річки Стиру, а також спорудити сміттєсортувальну лінію при ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ау Показати IP 29 Листопада 2017 18:51
Та ну. Що правда?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus