USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку будують церкву в дворі без згоди мешканців

9 Березня 2016 15:59
З проханням заборонити будівництво церкви у дворі мікрорайону МКБ (район вулиці Володимирської) звернулися мешканці прилеглих будинків до міської влади.

Відповідну петицію зареєстрував на сайті єдиної системи місцевих петицій у середу, 9 березня, Віктор Габрик.

«Церква починає будівництво у дворі між п’ятиповерховими будинками та спортивною школою. Знищили єдину зелену територію двору. Будують на теплотрасі, що є порушенням. Більшість громадян - проти будівництва. Ранкові та вечірні служби заважатимуть мешканцям будинків, особливо у вихідні дні, коли всі відпочивають, в тому числі й діти. Ми не говоримо про інші ритуали. В районі МКБ церков достатньо. Хто дав дозвіл без згоди ГРОМАДИ? Прохання відреагувати, та прийняти вірне рішення на користь громади», - йдеться у петиції.

До слова, в районі вулиці Львівської між багатоповерхівками, поруч з дитячим майданчиком, без згоди більшості громади минулого літа збудували храм московського патріархату. Місцеві мешканці, які, збираючи підписи, марно намагалися змусити владу припинити будівництво, нині скаржаться на гучні ранкові служби просто під їхніми вікнами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 26
бе Показати IP 9 Березня 2016 16:06
храм кожній вулиці. кожному під"ізду .кожній квартирі! а взагалі -це вже бізнес
олесь до бе Показати IP 9 Березня 2016 17:08
Церкви у Луцьку- давно БІЗНЕС. І на думки ГРОМИДИ міхаїлам чхати..... На реконструкцію Собору гляньте... На сплюндровані церковні кладовища там.. Нв кістки монахів вивезені на смітник-. Реакція містян, їх протести- на це " типу владику" не хвилює... А Ви- зелену зоу знищили!!!- мали вони Вас і Вашу зону!!! Гроші і політика- це церква нині.... На жаль...
Селянка Показати IP 9 Березня 2016 16:09
А у нас у Крупі Семенюк Ю будують нове кладовище в центрі села так що радійте краще церква чім кладовище.
Вася до Селянка Показати IP 9 Березня 2016 16:50
краще вже кладовище під хатою ніж церква, хоть буде тишина і спокій а то як начнуть ті мра***єси в рясах в дзвони бити і завивати свої пісеньки з самого ранку! бізнесмени х*інові!
тиць-здиць до Вася Показати IP 9 Березня 2016 17:45
ви шо! тихо будьте. дійде до кіріла - всіх заанафемить нах...
адекватний Показати IP 9 Березня 2016 17:06
Я мешкаю в цьому районі і я за те , щоб церкву збудували. А те , що дві бабусі зійшли зглузду , не потрібно звертати увагу. Наскільки я знаю більшість мешканців за.....
Орест Ябцьо до адекватний Показати IP 9 Березня 2016 17:58
Церква українська чи моськовська?
А до Орест Ябцьо Показати IP 9 Березня 2016 18:12
А якщо греко-католицька, то що?
Від мене до А Показати IP 9 Березня 2016 18:48
Пане, в Україні лиш одна церква яка вхопила хохлів за горлянку це моськовська !!!
777 до Орест Ябцьо Показати IP 9 Березня 2016 18:16
московська
Анонім Показати IP 9 Березня 2016 17:19
А школи то закривають!
Руслан Показати IP 9 Березня 2016 17:52
Це, доречі, церква також московського патріархату
Слава нескореним. до Руслан Показати IP 9 Березня 2016 18:12
Допоки в душі українців будуть поратися моськовські попи про незалежність марно мріяти.
Анонім до Слава нескореним. Показати IP 9 Березня 2016 18:45
Чи бажають моськовські попи щоб Україна вступила в НАТО? Може Гундяєв осв"ятить молитву українців за всіх мучеників які загинули за Україну.
цум Показати IP 9 Березня 2016 18:23
А мені заважає озвучення богослужінь в Троїцькому соборі. Закрийте собор....
руслану Показати IP 9 Березня 2016 18:25
Давайте ще католикам заборонимо будувати храм , вони ж Ватиканську церкву будують .
А до слава нескорени Показати IP 9 Березня 2016 18:32
Про яку душу Ви говорите , коли дозволяєте єритикам безчинствувати
правило Показати IP 9 Березня 2016 18:33
Не полінуйтесь , та почитайте що таке УПЦ КП- це безбожне угрупування бандитів
До руслану Показати IP 9 Березня 2016 18:39
Ватикан на відміну від кремльовсько-ординських шаманів українців не вбиває.
р. до До руслану Показати IP 9 Березня 2016 20:26
на жаль для греко-католиків нема земельки в луцьку
Олена Показати IP 9 Березня 2016 21:50
Те, що ви пропонуєте прочитати писали істинні путинськокерілівські бандити. Навіть релігією під себе перетинають.
Валентин Показати IP 9 Березня 2016 23:39
Залишу тут, якщо модератори дозволять, щоб деякі "миряни та інші небайдужі" побачили, що насправді є сучасна російська церква і московський патріархат. Приємного перегляду! https://youtu.be/0U9K_8m7tgc
Здравый смысл Показати IP 10 Березня 2016 01:03
Як на мене. Дуже Ви глибоко погрузли у брехні та казказ. Рости Вам потрібно та мозком думати. Що таке церква? - Будівля. Почитайте старий завіт. Почитайте Біблію (якщо такі правильні та набожні) Що було коли Ісус прийшов на ринок перед храмом, де приносили жертву. Подумайте головою, а не словами "батюшки" Київський, Московський прихід. От ви пр*дурки. Діліть - ДІЛІТЬ Більше діліть НЕНАВИДЬТЕ ТИХ ХТО НЕ З ВАМИ, ПРИНИЖУЙТЕ ТА ЗНЕВАЖАЙТЕ ЇХ Церква - Неоподаткований бізнес, який живе за рахунок пожертв та спонсорів (доречі спонсорів вистачає, пожиртви не потрібні) Батюшка - Бізнесмен, отримує зарплатню від держави та відкати. Говорить те що хочуть почути люди (Схоже на депутата, ні?) Та щоб моя бабця віддавала останні гроші на церкву, не залишивши собі на хліб, і потім раділа коли їй допомагає родина, то це вибачте Фанатизм, зомбування і що там ще говорять про ТВ Люди, задумайтесь. Церкви "відкриваються" з такою швидкістю, як в свій час відкривалися магазини 7/23 Вам не смішно? Де Ваш розум? Церкви як по франшизі ставлять - хто швидше. КП МП не грає ролі. Головне відкат Ох зараз будуть сипати (єретик, безбожник) Віра - це віра. Церква і батюшка це бізнес. Вірте в БОГА, або в кого хто хоче в того і вірте, Не вірте в батюшку і церкву.
До здр.см. до Здравый смысл Показати IP 10 Березня 2016 10:00
Моськаль попросився до українця переночувати, а в ранці газда зібрався на роботу тай каже, щоб кацап йшов собі геть. Лапотнік підняв голову з подушки і показав на свої лапті, дивись он мої лапті і хата теж моя. Так і з церквами моськовськими, їх по всій Україні настовбичили де тільки місце пригляділи, то чія тут віра і чія країна?. А хохли ненатішаться.
єє Показати IP 10 Березня 2016 20:14
Я тільки за!!☺
Анонім Показати IP 11 Березня 2016 13:21
В росіі нема украінських церков, закривають украінські школи. То чому на Украіні мають бути московські церкви? Це наша земля, украінська! Кому треба російська церква, збирай валізу і в москву до путіна і кирила! Чи ви не бачите, що кіріл освячує зброю і відправляють на Донбас вбивати наших хлопців? А путінська церква повинна називатися російською, а не украінска. Вона просто на украінській землі!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus