USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку частуватимуть млинцями та кулішем

11 Березня 2016 14:05
Заговини на Великий піст у Луцьку відзначать по-християнськи.

13 березня, у неділю сиропусну, прощену, на майдані кафедрального собору Святої Трійці після завершення Божественної Літургії, яка розпочнеться о 10:00, відбудеться благодійний захід «Із ближнім примирись – смачненьким поділись».

Про це повідомляє прес-служба волинської єпархії.

Заговини (запусти) на Великий піст біля Свято-Троїцького собору проходитимуть із благословіння та за участі митрополита Луцького і Волинського Михаїла. Тут частуватимуть млинцями, кулішем, чаєм, виступатимуть фольклорні, аматорські колективи, студенти Волинської православної богословської академії та всі бажаючі.

Але не тільки для тих, хто прийде до собору, має бути радісно того дня. Владика закликає: «Провідайте усіх тих, хто потребує вашого душевного тепла – батьків, дітей, друзів. Добре, хто зможе відвідати захисників України, а також хворих, ув’язнених». Нехай «широка Масниця» засвідчить широту нашої душі.

Нагадаємо, найсуворіший і головний з усіх постів у православному житті – Чотиридесятниця – розпочинається цього року 14 березня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
лучанка Показати IP 11 Березня 2016 14:20
Вже Михаїл блінами народ вирішив затягувати до розкольників? Дякуємо, але ми не голодні
Татарин до лучанка Показати IP 11 Березня 2016 16:33
що юуло раніше - яйця чи кури? Володимир хрестиа Київську Русь а не московську... якось так...
теж лучанка Показати IP 11 Березня 2016 14:49
Які ж ви тупі. Служите Кирилу, який розїжджає на мерседесах і має охорону, як Сталін!
лучанка Показати IP 11 Березня 2016 16:32
Вельми поважаю владику Михаїла за безмежну любов до України, за шанування народних звичаїв, за те, що церква не відділяється від сучасності. Слава Богу! Слава Україні!
Лучанка до лучанка Показати IP 11 Березня 2016 17:38
Шановна, якби церква була відокремлена від політики, до люди були б мирними і не було б ненависті. І церква у нас не московська, а православна!!! Це ваша, киівського патріархату, виникла в роки незалежності Украіни. Дорогі земляки украінці, цікавтесь історією, перед тим як щось писати
222 до Лучанка Показати IP 11 Березня 2016 20:14
А ви багато цікавитеся історією що такий бред пишете.якщо знаєте історію то знайте що християнство насаджене украінцям кровю а не мирно такщо ненесіть несінитниці

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus