USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку читали поезію акторів та «Кулінарну книгу» без рецептів

5 Лютого 2014 08:00
Вірші відомого актора, «кулінарну» книгу про стосунки чоловіка та жінки, класику та сучасну літературу презентували учасники проекту «З домашньої бібліотеки».

Чергова зустріч у рамках проекту «З домашньої бібліотеки» відбулася 4 лютого у мистецькому клубі, що на вулиці Драгоманова, 1 у Луцьку.

Як розповіла організатор Анна Єкименко, цей проект культурного об’єднання «100 Вт» створений для людей, які люблять читати. Його учасники діляться враженнями про те, яку книгу вони прочитали востаннє або про твір, який справив на них найбільше враження.



Книги, які їх вразили, традиційно презентували шестеро промовців.

Роман Еріха Марії Ремарка «Час жити та час помирати» презентувала Вікторія Бруцька. Вона зізналася, що книга запала їй у душу тим, що німецький письменник через одного персонажа показує трагедію німецького народу, який був ініціатором Другої світової війни. Головний персонаж відчуває, що насправді війна не потрібна нікому окрім тих, хто перебуває при владі. У романі йдеться про хорошу людину, яка заслуговує на те, щоб повернутися додому та вести мирне життя, проте так і не отримує цього.



Юлія Степанова презентувала «Кулінарну книгу» російського автора Ріната Валіулліна. З її слів, у романі йдеться зовсім не про кулінарію. У «Кулінарній книзі» не знайти способів приготування улюблених страв, лише рецепти стосунків між чоловіком та жінкою, насичені сіллю кохання, солодкістю плоті та спеціями душі. Книга складається з двох частин – у першій розповідається про стосунки чоловіка та дружини, а розділи носять назви різноманітних страв, у другій – про стосунки викладача іноземних мов та його коханок. «Алкоголь та інтернет – ніби нічого спільного, але однаково паразитують на бажанні спілкуватися», - ця та інші афористичні цитати, які зачитала Юлія Степанова, неодноразово викликали вибухи сміху та оплесків у публіки.



Наступною книгу Панаса Мирного «Гуляща» презентувала Сюзанна Бега. У романі йдеться про важку долю гарної дівчини Христини. Книга цікава тим, що головна героїня стає дуже легковажною у ставленні до людей та свого життя, веде розпусне життя, шукає втіху у чоловіках. Сюзанна Бега розповіла, що Христина нагадує їй багатьох сучасних дівчат, які живуть заради грошей, романів та коханців.



Книгу Петра Бормора «Ігри деміургів» презентував Віталій Поліщук. Він розповів, що на початку книги автор зібрав сто фактів про себе. Власне, деміурги – це два товариші, які створюють світи. Фантастична та іронічна водночас книга дає можливість по-новому поглянути на звичні речі.



Оскільки нині багато людей ходять з плакатами «Панду - геть», Сергій Фелістович вибрав для себе оповідання Сашка Ушкалова під назвою «Панда». Перед тим, як презентувати твір, промовець повідомив, що «спонсором» його виступів є Волинська обласна бібліотека для юнацтва, де є багато цікавих книжок. Оповідання він обрав зі збірки сучасної української белетристики «Декамерон», у якій зібрані твори десяти українських прозаїків. Промовець прочитав оповідання про чоловіка, який вирішив стати пандою, повністю, неодноразово викликаючи нестримний сміх у слухачів.



Володимир Столярчук вирішив презентувати поезію знаного російського актора Валентина Гафта. Він розповів, що як поета, відкрив для себе Валентина Гафта нещодавно, переглядаючи поетичні групи у соцмережах. Декілька віршів з однієї зі збірок автора Володимир Столярчук прочитав у «романтичному» освітленні. Наприкінці він порадив присутнім незважаючи на все, що відбувається нині в Україні, зберігати у собі добро, адже лише добро врятує світ. Володимир Столярчук побажав слухачам мати у собі світло та нести його людям.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Коля Показати IP 5 Лютого 2014 09:08
Цікавий захід..))
Бібліотека для юнацт Показати IP 5 Лютого 2014 10:25
Справді, у нас є багато цікавих видань. Запрошуємо: приходьте до нас, завжди запропонуємо хорошу книгу. В бібліотеці діє буккросинг- обмін книгами, приєднуйтесь.
Walter Показати IP 5 Лютого 2014 13:25
Більше б таких заходів, і люди були б добріші.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus