USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку – декламаторський конкурс польської поезії та прози

12 Березня 2016 17:52
IХ Декламаторський конкурс польської поезії та прози для мешканців України відбувається сьогодні, 12 березня, у Луцьку. Захід проводиться під патронатом Луцького міського голови, Генерального консула Республіки Польща в Луцьку та Президента міста Любліна.

Про це повідомили у відділі інформаційної роботи міської ради.

Конкурс організований з метою- промоції польської літератури в Україні, а також інтеграції українців і поляків, вдосконалення артистичних вмінь, співставлення творчих досягнень.

Участь у цьогорічному конкурсі беруть більше 50 учасників.



Лауреати конкурсу візьмуть участь у IX Польсько-Українських зустрічах майстрів слова, що відбудуться 1-3 квітня 2016 року у Любліні (Польща).

Участь у відкритті конкурсу взяли заступник міського голови Андрій Киця та начальник управління культури Тетяна Гнатів.



Андрій Киця привітав учасників конкурсу. “Сьогодні тут буде більше 50 хлопців та дівчат з різних куточків України. Ми є сусідами з Польщею і дуже приємно, що саме у Луцьку проводиться декламаторський конкурс польської поезії та прози, а в Любліні — української поезії та прози. Молоді люди мають нагоду показати свої таланти. Звичайно, що усі не виграють, але головне участь”, - зазначив він.

У вітальному слові начальник управління культури Тетяна Гнатів наголосила, що уже вдев'яте відбувається Декламаторський конкурс польської поезії та прози для мешканців України. “Приємно, що у цій залі збирається багато молодих людей. Географія щоразу ширша. Люди зацікавлені у такому заході”, - зазначила вона та побажала творчого натхнення і успіхів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus