USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку День Незалежності - з тінню скорботи

22 Серпня 2014 17:46
У вишиванках і з сумом в очах у Луцьку згадували минуле і заповіді предків.

Урочисті збори до Дня Незалежності відбулися в облмуздамтеатрі сьогодні, 22 серпня.

Глядацькі місця були заповнені вщент. Окрім традиційних працівників бюджетної сфери та представників місцевої влади в залі були й присутні ветерани ОУН-УПА, представники організації політв’язнів та репресованих.

Всі з пошаною згадали хвилиною мовчання полеглих за Незалежність України і в минулому, і в сучасному.

Традиційного концерту цьогоріч не було. Нагадаємо, у Луцьку до Дня Незалежності відмінили всі розважальні заходи у зв’язку з подіями на Сході України.
Тож урочисті збори розпочалися півгодинним «спічем» голови облдержадміністрації Володимира Гунчика. На кількох сторінках промови – і передвиборна програма новообраного президента, і заклики до єдності в непростий час, і шана полеглим.

Власне, Волинь представила до нагороди більше 30 полеглих солдатів для нагородження їх орденами «За мужність» посмертно.

Замість традиційних веселих і динамічних пісень, зі сцени лунали тужливі скорботні звуки. Зокрема, квартет «Акорд» заспівав пісню на слова Тараса Шевченка «За байраком байрак».
Від того, що Кобзареві слова нині звучать пророчо, у присутніх на очах виступили сльози: «Нас тут триста, як скло! Товариства лягло! І земля не приймає. Як запродав гетьман У ярмо християн, Нас послав поганяти. По своїй по землі Свою кров розлили І зарізали брата».
А Небесну Сотню згадали в залі під тужливу молитву «AveMaria».

До слова, продемонстрували глядачам і унікальні кадри, датовані 24 серпня 1991 року: на екрані прозвучали слова проголошення незалежності України, а замість прапору УРСР на шпилі замайорів синьо-жовтий стяг.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Мама Показати IP 24 Серпня 2014 10:44
А мамы плачут всюду одинаково...И на Востоке Украины и на Западе... Лишь только МАТЬ готова МАТЬ понять... Давайте крикнем вместе - НЕ СТРЕЛЯТЬ!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus