USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 42.70 43.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку депутату ОПЗЖ призначили умовне покарання за переправлення ухилянтів через кордон

28 Жовтня 2023 21:45
В обласному центрі Волині судили двох уродженців Чернігова за підробку документів та незаконне переправлення військовозобов’язаних чоловіків через кордон. Один зі злочинців – депутат Чернігівської районної ради від партії ОПЗЖ Андрій Бабич.

Як ідеться у вироку Луцького міськрайонного суду, уродженці Чернігова Андрій Бабич та Ігор Протовень з серпня по жовтень минулого року вступили у злочинну змову та організували незаконне переправлення через державний кордон України чоловіків призовного віку.

Читати ще: СБУ затримала депутата ОПЗЖ в Луцьку та керівника філії столичного банку, які пропонували призовникам втікати за кордон

Злочинці брали завдаток у військовозобов'язаних чоловіків за виготовлення документів, які б дозволяли їм перетнути державний кордон. За тимчасове посвідчення військовозобов'язаного із засвідченими відтисками гербової печатками та штампами про взяття та зняття з військового обліку один з клієнтів загалом мав би заплатив 40 тисяч гривень. А ось два підроблених свідоцтва про народження дітей іншому чоловіку обійшлися б у 120 тисяч гривень. Вони в якості завдатку перевели чернігівцям лише по половині суми.

19 жовтня минулого року Андрій Бабич та Ігор Протовень приїхали на автомобілі BMW до Луцька, аби віддати підроблені документи замовникам та отримати решту грошей за свою роботу». Натомість були затримані працівниками правоохоронних органів. Відзначимо, що одного із військовозобов'язаних чоловіків злочинці повинні були довезти до кордону.

Читати ще: Відомо, якого депутата ОПЗЖ у Луцьку затримала СБУ

Обоє злочинців визнали свою вину під час розгляду справи. Суд призначив Андрій Бабичу та Ігорю Протовню аналогічні покарання – п'ять років позбавлення волі, яке замінив на три роки іспитового терміну.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Отакої Показати IP 28 Жовтня 2023 22:01
А за кусень сала,пять буцегарні...ми "віримо"у вас "правосуддя",чекайте...
Анонім Показати IP 29 Жовтня 2023 02:34
ну не знаю чого народ ще чекає, вже давно таких суддів треба 'вчити' справедливому суддівству. Але й терплячі у нас люди, того й такі бідні і дурні.
Народ Показати IP 29 Жовтня 2023 05:32
Вся система правосуддя України скомпроментована корупцією і просякнута продажністю і всім стало зрозуміло, що без її реформування народ буде приречений на другорядність, меншовартість, а країна - на прозябання на обочині світових і європейських процесів і буде гибіти в бідності. Тільки вибори усіх ! Бо в противному разі їх чекатиме результат французької буржуазної революції - 1399 на ешафот і гільйотину !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus