USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

У Луцьку діти на блокпосту зібрали гроші на ремонт авто для військових

7 Листопада 2023 19:19
У Луцьку діти зібрали понад 23 тисячі гривень і передали їх працівникам СТО на ремонт автомобіля для військових. Гроші школярі збирали на імпровізованому блокпосту.

Зараз збір коштів на автодорозі діти припинили, бо батьки отримали попередження від поліцейських про порушення правил дорожнього руху, інформує Суспільне.

Школярі розпочали збирати гроші на потреби військових у червні 2022 року на вулиці Карпенка-Карого, розповів 14-річний школяр Матвій Максимюк. До його ініціативи приєдналися друзі та двоюрідна дев’ятирічна сестра Софія Стрикова.

Необхідну суму діти зібрали орієнтовно за два тижні. Усі кошти передали працівникам СТО.

Автомобіль ремонтуватимуть для потреб 66 бригади. Зі слів працівника СТО Олександра, машину волонтери привезли із Литви, вона потребує значного ремонту.

«Ці кошти дуже допоможуть. З кожним днем все тяжче і тяжче збирати на реставрацію таких автомобілів. Бували такі випадки, що не було звідки узяти. І тут хоп, дзвонить Тарас – дітвора назбирала 20 тисяч. Це дуже приємно, що в нас є такі діти», – говорить Олександр.
Як розповів керівник благодійного фонду «З рук в руки» Тарас Кравчук, діти звернулися до нього самостійно у соцмережах і рік тому вперше долучилися до збору на автівку.

«Вони постійно стежать за потребами військових і використанням зібраних грошей, – каже Тарас Кравчук. – У них було два самостійних проєкти, які вони самі повністю закрили. Збирали на бінокуляр нічого бачення і рації. сума 50 тисяч. Це їхній розвиток і в майбутньому, я думаю, що Матвій і його команда будуть нашою опорою».
Як розповіла керівниця сектору ювенальної превенції Нацполіції в області Інна Остапович, безпека дітей має бути в пріоритеті.

«Це дуже добре, що діти долучаються до зборів коштів, що вони наближають перемогу, але це є проїжджа частина, можуть бути різні ситуації. Тому пропоную дітям, можливо, збирати кошти в інших місцях. Батьки теж повинні розуміти, що вони напряму несуть відповідальність за життя і здоров’я дитини, за це настає відповідальність», – зазначила Інна Остапович.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
державі Показати IP 7 Листопада 2023 20:24
Державо, депутати,чиновники, вам не соромно? Куди йдуть мільярди від МВФ, ЄС, США? Куди?! В ваші бездонні кишені?
Vinks4 Показати IP 8 Листопада 2023 09:01
Діти замість того, щоб вчитись, розвиватись, гуляти, насолоджуватись дитинством, фізично розвиватися, ходити на гуртки, займаються ,,випрошуванням грошей,, це не нормально наша корпорація впала нижче рівня Африки!!!
Владі Показати IP 9 Листопада 2023 23:01
Дітям потрібно вчитись!!! Що за тренд дітям збирати гроші, вже не вперше пишуть -інші читають і йдуть збирати у карман, це все має бути під наглядом дорослих і з їх згоди, та у їхній присутності, якщо так гордяться їх вчинком, бо якщо неприємності,то батьки несуть відповідальність.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus