USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

У Луцьку діє виставка сакрального живопису, деякі ікони – з мощами святих

25 Липня 2023 23:25
Днями у Музеї волинської ікони відкрили виставку сакрального живопису «Ікони незбагненна таїна».

Про це повідомили у Волинській єпархії ПЦУ.

З благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла на вернісажі в музеї побував віцеканцлер єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний.

Глядачам представлено 18 сучасних образів у традиціях класичного живопису молодих волинських художниць Іванни та Ксенії Дацюк і Олени Звягінцевої. Серед них, зокрема, «Свята великомучениця Варвара», «Святий благовірний князь Мстислав» та ікони, написані для храму села Затурці Володимирського району за останні десять років. Деякі – з часточками мощів святих.
У доробку мисткинь є зображення нещодавно канонізованих угодників Божих: праведної Єлизавети (Галшки Гулевичівни), преподобних Олексія Карпаторуського, Меркурія Бригінського та інших. А загалом це розписи храмів Києва, написання образів для іконостасів, цикл історично-жанрових портретів, присвячених правителям Луцька, роботи для музеїв, приватних колекцій в Україні та за її межами.
Роботи художниць допомагають шанувальникам прекрасного духовно збагатитися, відволіктися від страхіть війни.

Читати ще: Коли дерево стає золотим: історія гвардійця з Волині, який створює іконостаси

Іванна Дацюк і Олена Звягінцева – випускниці Інституту мистецтв ВНУ ім. Лесі Українки, Ксенія Дацюк закінчила Національну академію образотворчого мистецтва і архітектури. Художниці беруть активну участь у різних виставках та проєктах.

Експозиція триватиме до 18 серпня, потім її передадуть у село Затурці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Джура Показати IP 26 Липня 2023 01:22
Закривайте цю богоугіду справу, нічого її спонсорувати з бюджету, або з пожертв пастви, або нехай церква саменька утримує.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus