USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Двоє лучанок отруїлися чадним газом

11 Березня 2015 12:47
У Луцьку на вулиці Млинівській стався груповий нещасний випадок зі смертельним наслідком, пов’язаний з використанням газу у побуті.

Про це повідомили у прес-службі Держгірпромнагляду у Волинській області.

Згідно з попередньою інформацією, постраждалі Олександра Л. та Вікторія Л. отруїлися чадним газом через порушення цілісності та герметичності димовідвідної системи котла-колонки «Вайлант». Зокрема, на момент настання нещасного випадку димовідвідна гофрована труба з невідомих причин була від’єднана та зміщена в сторону від димовідвідного патрубка котла.

Територіальне управління Держгірпромнагляду у Волинській області розпочне спеціальне розслідування нещасного випадку після отримання заключення судмедекспертизи, що смерть постраждалих наступила від дії чадного або вуглекислого газів, які виділяються під час спалювання.

«Виникає запитання, - коментує ситуацію заступник начальника теруправління Держгірпромнагляду у Волинській області Віталій Кондратюк, - чому котел-колонка працював з відключеними датчиками безпеки. Маємо ситуацію коли експлуатація побутових приладів, в яких спалюється природний газ, не стала запорукою безпечного використання для населення».

Попри вимоги Держгірпромнагляду України на сьогодні експлуатуючими організаціями, місцевими органами влади, суб’єктами господарювання не вжито достатніх заходів щодо забезпечення безпечної експлуатації внутрішньо-будинкових систем газопостачання, димовідведення і вентиляції, а також газового обладнання у закладах громадського харчування та в місцях масового скупчення людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Дістало Показати IP 11 Березня 2015 13:45
Ну "ВН" вкотре оперативно висвітлили подію!!! Жінок ще в неділю поховали, земля їм пухом...
Злюка Показати IP 11 Березня 2015 15:51
В Європі вже давно заборонене використання димохідних котлів. Використовуються виключно котли з закритою камерою згоряння

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus