USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Луцьку двоє школярів переробляють електронні сигарети на павербанки для військових

29 Січня 2024 19:10
У Луцьку семикласник Даніель Сомов разом з однокласником Андрієм Фолішевичем почали переробляти використані електронні сигарети на зарядні пристрої, які хочуть передати військовим.

13-річний Даніель, автор ідеї, розповів Суспільному, що разом з батьками та керівником гуртка радіоелектроніки вже зібрали понад 150 використаних гаджетів.

Ідею переробляти пристрої для куріння у павербанки підгледіли в інтернеті і почали експериментувати. Зараз хлопці тестують саморобні прилади і займаються очисткою акумуляторів, а коли створять кілька десятків, хочуть передати волонтерам, щоб завезли на фронт.
«Я дізнався, що на фронтах немає світла, немає, чим підзарядити телефон, то треба допомагати хоч чимось», – каже 12-річний Андрій.

Читати ще: Луцькі школярі вчилися виготовляти окопні свічки для військових

Школярі планують оголосити збір на корпуси старих повербанків. Наразі доводиться їх купувати, тому справу підтримують батьки Тетяна і Микола Сомові.

«Старший син попробував раз зробити павербанка, вийшло, але це треба труд, сидіти, спаювати, відрізати, з’єднувати ці проводки. Але, думаю, нашим воїнам, які на передовій, хто чим може, тим і помагає. Тому, сподіваюсь, і нам допоможуть з цими запчастинами», – говорить мама Даніеля.
Батьки кажуть: у сім’ї ніхто не палить, тому використані електронні прилади для куріння збирають у різних місцях. А паяти хлопці вчаться з татом та на гуртку радіоелектронного конструювання.

Читати ще: Юні волонтери з Волині отримали відзнаки від Білоруського добровольчого корпусу

«Такий повербанк може без проблем зарядити двічі гаджет. У ньому вмонтований Micro USB-порт і заряджається він стандартно, як повербанк. Відповідно, можна заряджати будь-який телефон чи інший пристрій», – каже Микола Соловенюк.
Керівник гуртка додав, що для створення повербанків можна також використовувати акумулятори зі старих ноутбуків, електромобілів та інших пристроїв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus