USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку може з'явитися унікальний духовний центр

22 Лютого 2018 13:33
Архітектори просять погодити зміни детального плану території 40-Ж-2 кварталу в Луцьку й винести проект будівництва нового духовно-просвітницького центру на громадське обговорення.

Про це йшлося під час постійної комісії Луцької міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру 21 лютого.

Архітектор Тетяна Бідзіля розповіла, що в план забудови внесли усі зауваження та зміни й готові до громадських обговорень.

«Загалом ділянка на території 40-Ж-2 мікрорайону в Луцьку має 5 тисяч квадратних метрів, 40% території буде зеленою зоною. Там має бути зведений православний духовний центр із дошкільним навчальним закладом. На території буде розміщуватися храм, майданчик відпочинку для дорослих, дитячий майданчик, паркова. Площа забудови – 812 квадратних метрів», - розповіла архітектор.
Голова комісії Євгеній Ткачук наголосив, що це унікальний проект для всієї України.

«Там планують звести унікальний духовний центр, подібного в Україні немає. Туди зможуть мами з колясками заїжджати, буде кімната для пеленання малят, буде доступно для людей з інвалідністю. Важливо й те, що там зможуть дошкільнята навчатися. На це не буде витрачено з міської казни ні копійки. Пропоную підтримати проект, щоб винести його на громадське обговорення», - закликав колег Євгеній Ткачук.

Присутні одностайно віддали свої голоси «За».

У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини архітектор Тетяна Бідзіля розповіла, що зводити храм будуть за пожертви вірян та з допомогою меценатів. Також планують запросити до співпраці психолога та педагогів, які займалися б з дітьми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Андрон Показати IP 22 Лютого 2018 16:29
Ви садочки і школи краще побудуйте, а потім займайтесь духовними мантрами!! Нові церкви в місті з'являються так само швидко, як і всілякі спортлото!
кек до Андрон Показати IP 22 Лютого 2018 17:27
а в чому різниця? люди і там і там добровільно свої гроші відають
Архітектор Показати IP 23 Лютого 2018 00:04
Мені здається, чи всі архітектори з фамілією Бідзіля, вміють проектувати лише будівлі з куполами? Чи це вокзал, чи це житловий будинок, чи церква, все виглядає однаково. Думаю це сімейне.
Лучанин Показати IP 23 Лютого 2018 07:54
А чому ніхто не написав, що там мав бути дитячий садочок і що документація надана бідзільою не відповідає вимогам, там немає ні конкретних цифр таких як скільки дошкільнят зможе начатися у такому центрі...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus