USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку – громадська акція «Українська вишиванка». Фото

4 Вересня 2021 13:17
На Театральному майдані міста відбулася громадська акція «Українська вишиванка». Її учасниками стали близько трьох сотень лучан.

Такий флешмоб у місті проводять з 2007 року. Участь у ньому залюбки беруть і дорослі, й малі, адже направду вишиванка – це код нашої нації, символ її сили та єдності. Традиційно захід був приурочений до Дня Незалежності України, однак цьогоріч погода внесла свої корективи і його перенесли на День міста.

Учасники флешмобу щоразу «вишивали» різноманітні зображення: карту України, слова «Україна», «Луцьк», В’їзну вежу Луцького замку, тризуб, корону Вітовта, ключ від міста, вінок, зізнавалися в любові до України написом «Я люблю UA» тощо. У буремному 2014-му «написали» слово «Мир».

Цьогоріч лучани викладали слово Луцьк і велике серце біля нього.

Щороку кількість учасників громадської акції стає усе більшою. Її організацією опікується департамент сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради. Крім того, гарно розставити учасників флешмобу допомагали волонтери.
Читати ще: Луцьк два дні святкуватиме День міста. Афіша заходів

«Усе більше людей розуміє, наскільки це приємно та корисно – показати свою любов до вишиванки, – каже директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради Володимир Захожий. – Ми знаємо, що ще козаки ходили у вишитих сорочках, які вважали оберегами. Усі знають, що вишиванка є автентичною річчю, що символізує силу, дух, міць. Щороку ми хочемо показувати, що це наша традиція, і прагнемо, щоб це набувало більшого поширення».

З його слів, аби якомога більше учасників було задіяно у громадській акції, працівники департаменту проводять активну просвітницьку роботу, розповсюджують інформацію в соціальних мережах.
«Звісно, ми всі є активними учасниками флешмобу, а ще беремо родичів, друзів, кумів – аби акція була якомога масштабнішою», – усміхається Володимир Захожий.

Цьогоріч вийшов направду класний флешмоб сімейно-патріотичного спрямування. А щасливі усмішки та піднесений настрій учасників громадської акції «Українська вишиванка» укотре засвідчили: у вишиваних символах направду зашифровано код нашої нації!

Оксана ГОЛОВІЙ

Фото Вікторії СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Ого Показати IP 4 Вересня 2021 14:32
О ця купка - три тисячі людей?! Як рахували, це ж брехня
Ага Показати IP 4 Вересня 2021 17:34
три сотні - це триста)))
А отак до Ага Показати IP 4 Вересня 2021 19:04
Три сотні ніг, а людей 150 !
А Показати IP 4 Вересня 2021 21:39
Ми сміємося!!! (с)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus