USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Луцьку інспектори-рятувальники перевірили генератори в аптеках та кафе

29 Грудня 2022 18:35
У Луцьку перевірили заклади громадського харчування та аптеки. Рятувальники стежили за дотриманням правил користування генераторами.

Як розповів Суспільному провідний інспектор Держслужби з надзвичайних ситуацій області Владислав Самойленко, рятувальники нагадували підприємцям і працівникам, які використовують у роботі генератори, як безпечно діяти, аби не допустити пожеж, замикання та ураження струмом.

Зі слів інспектора, коли в генераторі закінчується пальне, його обов’язково потрібно вимкнути, дати час охолонути і лише згодом заправити.

«Якщо на гарячий мотор десь проллється бензин, то може статися загоряння», – каже Владислав Самойленко.

Читати ще: Волинянам розповіли, як використовувати генератор, аби вберегти життя

Працівник кафе Микола Лебедюк каже: усі прилади в закладі харчування – електричні. Заправляють генератор завжди на вулиці: «Прижимні грилі, паралельні грилі, фритюр, світло в залі.... Нам щоранку привозять бензин, ми заправляємо і всередину не заносимо бензин».
В одній з аптек інспектори помітили порушення – генератор розташований занадто близько до будівлі. Прилад має бути на відстані шести метрів.

«Користуючись 4-5 годин, потрібно генератору давати відпочити 30 хвилин. Ставити генератори під навісом», – розповів Владислав Самойленко працівникам аптеки.

З його слів, також категорично забороняється використовувати електрогенератори в господарських будівлях, в гаражах, особливо в житлових будинках.

З середини листопада, відколи почали застосовувати стабілізаційні відключення світла, в області не зафіксували жодного випадку вибуху, загоряння чи ураження струмом під час роботи генераторів, розповів речник управління ДСНС Волині Володимир Нестеров.

ЯК ми писали, 14 грудня на Волині через замикання електропроводки бензинового генератора виникла пожежа в гаражі на території домогосподарства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus