USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Тендерний комітет управління освіти у Луцьку не помітив змови двох фірм

8 Квітня 2017 21:01
Чимало тендерів на закупівлю продуктів харчування в садочки Луцька часто не відбуваються через те, що документи учасників не відповідають чинному законодавству. Натомість те, що учасники деяких тендерів тісно пов'язані одна з одною, - не досліджували.

Про це йшлося під час засідання 22 позачергової сесії Луцької міської ради 6 квітня.

Зокрема, депутат Анна Мовяк поцікавилася у начальника управління освіти, яким чином тендерний комітет під час торгів на молочну продукцію пропустив документи ФОП Бояновського і ПП «ТД «Тиверія», які возять продукцією однією ж і тією машиною, від одного і того ж постачальника. На її думку, в згаданій ситуації очевидною є змова двох фірм.

У відповідь головний освітянин міста Олег Гребенюк повідомив, що це питання - компетенція правоохоронних структур. А тендерний комітет не досліджує комерційну діяльність підприємств, а тільки подані документи.

Нагадаємо, 20-го березня відбулися обшуки у навчальних закладах та місцевих підприємствах-постачальниках «молочки». Того дня поліцейські вилучили зразки продукції в усіх садочках Луцька, також перевірки були в Луцькому районі та Ковелі. Крім того, вилучили машини, які перевозили молочну продукцію.

Наступного дня слідчі завітали в «гості» в управління освіти. З цього приводу головний спеціаліст управління освіти Луцької міськради Орися Мушит пояснила, що правоохоронці цікавляться безпосередніми учасниками та постачальниками продукції в дошкільні навчальні заклади за попередні роки, починаючи з 2014-го.

Згодом у ЗМІ з'явилася інформація, що з цього приводу відкрито кримінальне провадження за статтею «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені у великих розмірах» щодо ПП Бояновського О. В., Бояновської Л. А., а також посадовців підприємства «ТД «Тиверія». Як стало відомо з власних джерел, їхню діяльність покриває депутат Луцької районної ради Вадим Веремчук.

ЧИТАТИ ДЕТАЛЬНІШЕ: ХТО ПОКРИВАЄ «МОЛОЧНІ» ТЕНДЕРИ НА ПОСТАЧАННЯ ПРОДУКЦІЇ У ЛУЦЬКІ САДОЧКИ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 8 Квітня 2017 22:24
а повинен був помітити ? це не в їх компетенції
Анонім до Анонім Показати IP 9 Квітня 2017 20:32
А чим же займається той комітет? Він повинен прийняти і вивчити документи. Хто, що за скільки, на яких умовах може поставити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus