USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.70 9.86

У Луцьку кафе працюють без найманих працівників

30 Жовтня 2014 12:36
Значні втрати завдають бюджету області торговельно-розважальні заклади у яких офіційно немає найманих працівників.

Про це йшлося під час розширеного засідання колегії облдержадміністрації 30 жовтня.

Як повідомив виконувач обов’язків начальника головного управління Державної фіскальної служби України у Волинській області Віталій Чуй, втрати від недосягнення виплати мінімального рівня заробітної плати в області становили 9,8 мільйона гривень.

Так, протягом другого кварталу цього року, 29% роботодавців в області виплачували своїм найманим працівникам зарплату менше, ніж 1218 гривень. Середня зарплата працівників таких підприємств становила 861 гривню в юридичних та 933 гривні у фізичних осіб.

Найбільший відсоток роботодавців, які сплачують заробітну плату нижче мінімальної – у Локачинському, Ковельському та Турійському районах, а також у Ковелі і Луцьку.

Це, зі слів Віталія Чуя, свідчить про неефективну роботу комісій при РДА спільно з працівниками фіскальної служби.

Також він звернув увагу на те, що торговельно-розважальні заклади, які є одними з найприбутковіших, часто взагалі не реєструють найманих працівників. Наприклад, у Луцьку кафе-караоке «Сінатра», отримавши у 2013 році 305 тисяч гривень доходу, не має жодного найманого працівника.

У закладі «Чевермето», що тримав 152 тисячі гривень доходу торік, також офіційно немає найманих працівників. У тих закладах, де усе ж є оформлені працівники, їхня заробітна плата становить від 800 до 900 гривень, що свідчить про значні втрати бюджету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Анонім Показати IP 30 Жовтня 2014 12:40
Страна дураков та й годі.Що ви хочете добитися в цій дикій країні Україні.Де закони писані для дураків. От вам і ці горе-бізнесмени,які не платять податку,наживаються, а над нами дурними насміхаються,Не вмієш гроші заробити,то здихай з голоуд і холоду,бо вона непосильне вже це тепло простому,пересічному українцю.А тому,що и рпрацємо влаштовані і чесно платимо на цих ворюг податки. Це повний капец.
ВВ Показати IP 30 Жовтня 2014 12:52
ХАЙ БИ ЩЕ ПЕРЕВІРИЛИ Б ЗАКЛАДИ ПАЩЕНКА(ТІПА БОРЕЦЬ ЗА ДЕМОКРАТІЮ) ПАТІО ДІ ФІОРІ, ОЛІМПІЯ І Т.Д. ВОНО ЧМО МАЛО ТОГО ШО НЕ ОФОРМЛЯЄ НА РОБОТУ ТАК І ЩЕЙ ЗАРПЛАТУ ЛЮДИ НЕ ОТРИМУЮТЬ, НА КУСОК ХЛІБА ТРЕБА ІТИ В НОГИ КЛАНЯТИСЬ! ОЦЕ ТАКІ МУРЛО БІГАЮТЬ НА МАЙДАНАХ
Алхимик Показати IP 30 Жовтня 2014 14:22
А так было всегда в наших питейных заведениях!В лучшем случае оформляют половину штатных работников на полставки, остальное в конвертах,и все об этом знают. Вот только соцвыплаты и пенсии тоже минимальные, но это потом, когда тебе под 60.
пенсіонер до Алхимик Показати IP 30 Жовтня 2014 14:57
А в нашій країні невигідно працювати і показувати доходи. Скільки не працюй зрівняли всіх.У кого 5 років стажу і 40-пенсія однакова.Тільки чинуші мають захмарні пенсії і зарплати,тобто державні службовці.Пенсію нараховують як хочуть, оданковий стаж, і зарплата, а пенсія різниця в сотні грн. менша. Якщо не встановлять справедливість,щоб пенсія нараховувалсь від сплачених внесків у пенсійний фонд,тоді можна сміло працювати легально.
так і є до пенсіонер Показати IP 30 Жовтня 2014 15:42
повністю підтримую! Моя бабуся, пропрацювавши сільською вчителькою майже 50років, отримує таку ж пенсію як і люди, які і на роботу толком не ходили. Ще питання, де знайти роботу із білою зарплатою, якої б і на пенсію хватило? В нас, у Луцьку? Не крайте серце, а сходіть на біржу, усе зразу зрозумілим стане.
Анонім Показати IP 30 Жовтня 2014 14:25
Хай краще перевірять МРЕВ. Там хлопцям і дівчатам в погонах та "рішалам" взагалі зарплата не треба, вони її в кратному розмірі збивать з громадян які реєструть та виконують інші операції з транспортними засобами. От нехай би їх усіх а АТО.
Луцк Показати IP 30 Жовтня 2014 14:30
Со всеми комментариями соглашаюсь, очень точно сказано!
Просто мама Показати IP 30 Жовтня 2014 15:30
У багатьох закладах офіціанти працюють лише за чайові. Добре якщот щедрі чайові, а буває й пусто в кишенях.
море Показати IP 30 Жовтня 2014 17:38
Треба провірити служби таксі - там точно всі диспетчери офійно зареїстровані:-)
калькулятор Показати IP 30 Жовтня 2014 21:16
І у мене аналогічна ситуація, є кафе, є наймані. Жоден поки не оформлений, бо : 600 грн податків з 1 найманого це багато, та й працівники не хочуть. щоб їхня з/п зменшилась на суму податків! Якби б податків було 200 грн то оформив усіх!
Шеф до калькулятор Показати IP 31 Жовтня 2014 00:29
Наші дибільні закони

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus