USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Право на вибір має кожен без виключення*

8 Листопада 2015 08:00
Волинський обласний молодіжний центр реабілітації інвалідів з дитинства «Джерело життя» нещодавно відзначив 13 річницю з дня заснування. Сюди приходить на заняття молодь з обмеженими можливостями, щоб активно відпочити, навчатися прикладного мистецтва – бісероплетіння, макраме, випалюванню, оригамі, на уроки релаксу і акторської гри.

Уже кілька років поспіль організація співпрацює із Фондом Ігоря Палиці «Новий Луцьк». Цього ж року члени організації побували на відпочинку в Буковелі і дуже вдячні його керівникові за таку можливість.

Так, активна позиція лучан щодо розвитку рідного міста спонукає обирати собі майбутнє, де впевненість у завтрашньому дні і захищеність суспільства – в пріоритеті міської влади.
Саме тому представники реабілітаційного центру кажуть, що обиратимуть на посаду міського голови Луцька Олександра Товстенюка.

Мама одного з членів організації Алла Антонюк (вона ж і заступник голови правління центру) дуже багато часу віддає організації, буває тут щодня. Веде уроки релаксу і акторської майстерності.

На її переконання, люди з обмеженими можливостями, як інші, мають право голосу, тому вони бачать міським головою людину, яка дотримується свого слова, якій не байдужий кожен мешканець міста, незважаючи на його вік, статус і зайнятість. Таку думку висловили і пані Алла, і член центру Іван Штань, який уже двічі побував на оздоровленні в Карпатах.


Водночас в самій організації залишається ще багато невирішених проблем. Приміщення вони орендують на території дошкільного навчального закладу. Оскільки до деяких членів організації не можуть пересуватися самостійно (на інвалідних візках), а центр не має ні автомобіля, ні персоналу, який би зміг полегшити доїзд молодих людей до центру, то не всі можуть займатися повноцінно.

«Джерело життя» сподівається на новий адаптований центр реабілітації та соціальної адаптації, що планують на вулиці Бенделіані. Також, кажуть, добре було б, аби влада чи благодійники посприяли із транспортом щодо доїзду людей з особливими потребами.

«Є такий проект, ми його розглядали, але внаслідок невзаємодії з міською радою не змогли торік його реалізувати. Є приміщення на вулиці Бенделіані. Фонд пропонував зробити реконструкцію і створити центр адаптації для людей з обмеженими можливостями, які могли би там займатися, щоб приїхати туди міг кожен. Такий проект є. І якщо міська рада спільно з Фондом запрацює, то за 16-17 рік ми зможемо спільно збудувати такий центр», - розповів голова правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк», кандидат на посаду Луцького міського голову Олександр Товстенюк.

З його слів, доправлення людей – не буде проблемою. Та сама «Варта порядку» доставляє інвалідів, воїнів АТО і учасників військових дій і в лікарню чи то госпіталь, і по санаторіях возить.

«Що потрібно для того, аби цей центр був збудований? Там є будівля, що має бути реконструйована, трішки добудована. Проект має бути, і кошти. Хто цей проект має подавати? Я вважаю, що ініціатива має належати міській раді. Утім вона має бути поетапна. Спочатку є мета, потім буде проект, кошти, потім - почергове фінансування на будівництво», - резюмує Олександр Товстенюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus