USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Як оцінив луцький «Авангард» віце-президент Європейської Атлетики

20 Листопада 2015 15:08
Оновлений «Авангард» з легкоатлетичним комплексом став приємною несподіванкою для віце-президента Європейської Атлетики Карела Пільного, який прибув з візитом до Луцька. На його думку, сам стадіон готовий приймати чемпіонати європейського рівня, але тепер має розвиватися відповідна інфраструктура міста.

Про це віце-президент розповів під час прес-конференції сьогодні, 20 листопада.

Так, два дні, 20-21 листопада, у Луцьку відбуватиметься засідання виконкому та конференція Федерації легкої атлетики України. До Луцька приїхали, крім членів виконкому ФЛАУ, президенти усіх обласних легкоатлетичних федерацій, а також відомі у минулому спортсмени – Наталя Добринська, Іоланта Хропач, Людмила Бризгіна, Інга Бабакова, Іван Гешко. Крім того, європейським гостем Луцька є почесний віце-президент Європейської Атлетики (ЄА) Карел Пільний.
Крім участі в Конференції ФЛАУ, Карел Пільний оглянув відреконструйований стадіон «Авангард» разом з президентом Федерації легкої атлетики області Володимиром Рудюком та головою правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Олександром Товстенюком. Зрештою, здоров’я волинян і лучан зокрема – один з пріоритетних напрямків діяльності Фонду «Новий Луцьк». Його засновник Ігор Палиця сам активно займається спортом, і пропагує здоровий спосіб життя. Так само, важливу роль відіграє спорт і у житті голови правління Фонду Олександра Товстенюка.
«Спорт для мене – життєва необхідність. Окрім того, що підтримуєш в тонусі свої м’язи, своє тіло, це дуже розвантажує, робить людину цілеспрямованою. Довготривалі статичні навантаження допомагають привести себе в порядок, систематизувати думки, плани, розкласти все в голові по полицях. Коли біжиш – добре думається. Спорт тренує силу волі», - переконаний Олександр Товстенюк.



Нагадаємо, оновлений за сприяння Фонду стадіон уже прийняв один важливий старт – Командний чемпіонат України серед юніорів. Серед планів ФЛАУ - проведення в травні 2016 року чемпіонату України з легкої атлетики, під час якого розігруватимуться путівки на Олімпійські Ігри в Ріо-де-Жанейро 2016 року. Окрім того, Луцьк розглядається як місце проведення європейських легкоатлетичних форумів у 2017 році.
Так, Карел Пільний сьогодні поділився враженнями від розвитку спортивної інфраструктури в обласному центрі Волині.

«Мені дуже подобається, що ви тут робите. Бо для розвитку легкої атлетики має бути база. Те, що ви тут збудували... Я не чекав такого красивого комплексу і стадіону. У вас не тільки можна проводити Чемпіонат України, а й Чемпіонат Європи серед юніорів», - зауважив він.
Свого часу, після розпаду Радянського Союзу, в Чехії активно довелося шукати можливості для розбудови легкоатлетичної інфраструктури. Сьогодні в цій країні більше 100 стадіонів мають сучасні якісні доріжки для тренувань. Хоча ще 25 років тому, таких стадіонів було лише 8. Тоді Чеська Федерація легкої атлетики була змушена шукати фінансування, оскільки позбулася державного фінансування.

На думку Пільного, легка атлетика – це не просто спорт, а насамперед здоров’я народу, особливо - молодого покоління. І цим у всьому світі займається місцева влада.

«Ви у Луцьку перестрибнули одну сходинку. Нормальна світова практика, коли за спортивну місцеву базу дбає місто. Адже, першою чергою, це належить місту, а не державі. Держава ж дбає про спортивну репрезентацію, до прикладу, головний олімпійський стадіон країни. А ось база для тренування спортсменів, для підтримки дитячого спорту – сфера роботи міської влади. Тепер ми підходимо до того, що останні роки створюються інші можливості для фінансування спорту: за ініціативи людей, організацій, які мають можливості й певні ідеї», - каже він.
Окрім того, Карел Пільний розповів, чого не вистачає Луцьку для того, аби приймати Чемпіонати Європи з легкої атлетики. Так, з одного боку він сьогодні не мав можливості побачити ще технічне оснащення стадіону (як-от телеекрани для висвітлення результатів). А з іншого – місто має мати ще й розвинену інфраструктуру: готелі з повноцінним хорошим харчуванням для спортсменів, культурну програму.

Своєю чергою, президент Федерації легкої атлетики області Володимир Рудюк додав: сьогодні Волинь великими темпами розвиває легку атлетику не лише в обласному центрі, але й в районах, даючи можливість займатися спортом усім волинянам, особливо дітям.
Він нагадав, що окрім стадіону «Авангард» нині діють оновлені за сприяння Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» стадіони в районних центрах. Тож тепер важливо використовувати їх повною мірою, аби реалізувати потенціал волинських спортсменів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Вітовт Показати IP 20 Листопада 2015 15:14
Подібні проекти - майбутнє європейського міста. Шкода лучан, які проголосували за минуле.
Вболівальник Показати IP 20 Листопада 2015 16:10
Нехай б зайшов у туалет...Я думаю він був б вражений умовами)
все потрохи до Вболівальник Показати IP 20 Листопада 2015 17:00
Коли щось погано - всі бачать і критикують. А за хороше ніхто не дякує і доброго слова не вимовить. Будуть і туалети, і кафе, і дах. Аби добрим словом потім згадали і на футбол з легкою атлетикою ходили
Рыба Показати IP 20 Листопада 2015 16:53
Всё-таки "Новый Луцк" такие молодцы!
тиць-здиць до Рыба Показати IP 20 Листопада 2015 18:12
ага! руки як тримає - більярд кишеньковий, а не легка атлетика
Анонім до тиць-здиць Показати IP 20 Листопада 2015 19:26
Що за люди пишуть подібні коментарі? Добро для громади міста створюється, але завжди знайдеться гвардія, яка все обгамнякає. Вже за вуха вас тягнуть до Європи. Знаних людей у світі до Луцька запрошують. Однак, певним лучанам не подобається. А по пів року без води подобається? А реклама у місті також смакує? А мер , який дерибанить "Луцьтепло" та муштрує перед виборами лікарів та педагогів також цукерка? Де ви взялись ретрогради на наші голови?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus