USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку хочуть створити музей лицарської слави

15 Листопада 2016 14:01
У проекті Програми розвитку туризму в Луцьку на 2017- 2018 роки передбачається 100 тисяч гривень на підтримку громадських ініціатив.

Про це стало відомо під час засідання бюджетної комісії сьогодні, 15 листопада.

Так, начальник управління туризму та промоції міста Луцька Наталія Бунда повідомила, що в наступні роки в обласному центрі Волині хочуть популяризувати клуби історичної реконструкції, оскільки останні роки вони малоактивні через відсутність підтримки.

Зокрема, раніше діючий лицарський клуб, який розташовувався в Стировій вежі, вже 2 роки як там не перебуває, оскільки дирекція заповідника звідти їх «попросила». Зараз, зі слів Бунди, учасники клубу займаються в коледжі на Замковій площі, орендуючи спортивний зал. Окрім того, у місті не проводяться і тематичні фестивалі.

В проекті Програми туризму міста передбачається 150 тисяч гривень на підтримку громадських ініціатив, зокрема, й підтримку клубів історичної реконструкції. До прикладу, пропонується з часом облаштувати у вежі Чарторийських музей лицарської справи і лицарську майстерню.

Також ці кошти мають піти на оплату роботи луцького кликуна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus