USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку хочуть відкрити притулок для тварин. Петиція

25 Грудня 2020 13:45
У місті Луцьку необхідно створити притулок для тварин, де їх належно утримуватимуть, шукаючи господарів.

Відповідну петицію зареєструвала Олена Хомич. Підтримати її можна за посиланням.

Насамперед вона підкреслила, що волонтери та небайдужі лучани не мають можливості власними коштами облаштувати притулок для тварин і забезпечити його всім необхідним.

«Притулок потрібний, тому що на вулицях нашого міста багато собак, на всіх тварин добрих рук не вистачає. Комусь вони заважають і хтось вбиває їх, хтось їх боїться, а небайдужі постійно хвилюються, щоб тваринам не нашкодили, адже вони не винні, що так живуть. У місті Луцьку потрібен притулок для тварин, у якому вони зможуть утримуватись, тоді на вулицях Луцька стане менше тварин і у всіх буде душевний спокій», – впевнена авторка петиції.

Як додала жінка, комунальне підприємство «Ласка» не утримує тварин, тож на його основі можна створити притулок, де відловлені вуличні тварини зможуть проживати в нормальних умовах та чекати на подальше прилаштування.

«У притулках вуличні тварини живуть, лікуються та стерилізуються, їх годують та шукають для них нових власників. Замість негуманного вбивства кошенят чи цуценят, люди матимуть змогу приносити їх до притулку, де ті виживуть та знайдуть нових господарів. До того ж, якщо спонсори чи небайдужі захочуть допомогти матеріально утримувати тварин, вони будуть знати, куди конкретно звертатися з цього питання», – зазначила Олена Хомич.

Вона наголосила, що в Європі проблема безпритульних тварин давно вирішена: «Усюди є подібні притулки. Також у деяких країнах введений податок на благодійність, зокрема на утримання зоозахисних організацій, існують великі штрафи за жорстоке поводження з тваринами».

Відзначимо, аби Луцька міська рада розглянула петицію, за 15 діб вона має зібрати як мінімум 300 підписів.

Нагадаємо, пів мільйона гривень виділять із міського бюджету на придбання автомобіля для відлову тварин у КП «Ласка».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанин Показати IP 25 Грудня 2020 14:03
ще одну "Ласку" хочуть?
Лучанин Показати IP 25 Грудня 2020 16:11
Вношу доповнення. Пропоную, щоб всі затрати на створення і утримання притулку взяли на себе Олена Хомич і всі, хто підпише дану петицію!! Бо я проти витрачання спільних коштів на це, мені важливіші лікарні і дороги наприклад - ними всі користуються.
лучанка до Лучанин Показати IP 25 Грудня 2020 17:04
Так за притулок підписуються не через велику любов до псів, а щоб вони не вешталися зграями по вулицях, не кусалися і не розносили заразу. Все одно вони є-присипляти їх не будуть, то хоч хай утримують в притулку, правда, якщо гадський " Порятунок чотирилапих" з Новарчук ,нових не навезе.
Софія до Лучанин Показати IP 22 Червня 2022 10:27
Ну тоді зрозуміло чому на вулицях стільки безпритульних,такі як ви спочатку заводять тваринку, а потім кидають її,і вона розмножується у геометричній прогресії,і потім таких самих безпритульних вде десятки! Які тільки люди безсердечні,аби вас так покинули діти у старості

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus