USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

У Луцьку хочуть врятувати пам’ятку архітектури в центрі міста

24 Грудня 2015 10:08
У Луцькій міськраді занепокоєні занедбаним станом будівлі колишнього Земельного банку.

З відповідним запитом до Луцького міського голови під час другої сесії міськради 23 грудня звернувся депутат Віктор Ящук. Він зазначив, що у вкрай незадовільному стані перебуває пам’ятка архітектури на вулиці Винниченка – приміщення колишнього Земельного банку (згодом - Будинку офіцерів).



З його слів, власники не вживають заходів щодо збереження будівлі і такий стан речей призведе до втрати пам’ятки архітектури.

Депутат просив вжити заходів щодо повернення будівлі у комунальну власність Луцька для запобігання руйнування пам’ятки. Депутати запит підтримали, а міський голова Микола Романюк зауважив, що будівля перебуває на балансі Луцького національного технічного університету.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що запланували зробити з Будинком офіцерів у Луцьку. Як розповідав ректор ЛНТУ Петро Савчук, у закладі вже працюють з потенційними інвесторами, які б відновили пам’ятку. Зараз, з його слів, напрацьовується стратегія розвитку університету, яка буде представлена на зборах трудового колективу. У цій стратегії передбачено відновлення і реставрація Будинку офіцерів у найближчі роки.

З його слів, консульство Республіки Польща уже зверталося до керівництва університету, аби будівлю надати під консульство, і вже з цього приводу відбулися перемовини представників польської сторони і університету. В результаті зустрічі напрацювали протокол про наміри, який запропонували підписати полякам. Одна з умов - не викуп будівлі, а оренда, ймовірно, - довгострокова.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Хлоп Показати IP 24 Грудня 2015 10:12
На жаль, не допоможуть й наші благодійники - Укроп з Новим Луцьком, так, пан Савчук?
Народна довіра Показати IP 24 Грудня 2015 10:13
Будівля нє перебуває на балансі Луцького національного технічного університету а передана Луцький філармоніі . !
Влада народу Показати IP 24 Грудня 2015 10:19
Нєхай поляки як компенсацію за оренду проінвестують квартири для участників АТО .
огооо до Влада народу Показати IP 24 Грудня 2015 18:40
а плату за оренду ви куди діватимете?
Лучанин Показати IP 24 Грудня 2015 10:49
Там вже мабуть взагалі ніякого стану нема, просто аварійний. Залишилося плакат великий вивісити: "Пам'ятка діяльності міських чиновників"! Шкода що в нас відсутні правоохоронні органи, їм би було в нормальній країні де розгулятися.
микола Показати IP 24 Грудня 2015 11:28
Це підготовка громадської думки. До чого? Побачите.
Дьодік Показати IP 24 Грудня 2015 13:35
Зробіть там Офіцерський клуб.
Віктор Показати IP 24 Грудня 2015 15:07
Буде так само як з будинком, в якому "шоу базилік" Доведуть до аварійного стану, скажуть "ну нічого вже тут не відремонтуєш" і зафігачать на його місці черговий базар з гарною назвою ТРЦ
Олег Показати IP 24 Грудня 2015 17:39
Пам’ятка архітектури – приміщення колишнього польського Земельного банку!!!Там навіть е кімната для зберігання золота з особливим температурним режимом ! Підземний хід до Собору !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus