USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У Луцьку хочуть встановити тренажер для хворих на ДЦП

24 Липня 2015 08:30
Спеціальний тренажер для дітей, хворих на ДЦП, вартістю майже 7 тисяч гривень, хоче встановити лучанка у одному із реабілітаційних центрів Луцька.

З проханням матеріально допомогти здійснити задум на прийом до Луцького міського голови Миколи Романюка прийшла мама особливої дитини.

На це градоначальник відповів, мовляв, у майбутньому усіх хворих на ДЦП дітей «перевезе» у приміщення колишнього дитсадка на вулиці Банделіані.

«Наразі там є пункт швидкої допомоги, поліклініка, міліція, але ми розробили ще один проект кошторисної документації для того, щоб облаштувати на Банделіані Центр інтеграції молоді. Ми хочемо звезти туди всіх інвалідів. В цьому році виділили мільйон з міського бюджету, закрили вікна, заробили дах, бо до цього у приміщенні збиралися безхатьки. Ми поки що це буде філія навчально-реабілітаційного центру, але там будуть спеціалісти, які зможуть допомогти», – зазначив міській голова жінці.

Він зауважив, що якщо мова йде про виділення міськрадою коштів на спеціальний тренажер, який коштує 6-7 тисяч гривень, то в такому випадку слід на очікувати на фінансову допомогу максимум в тисячу гривень. Якщо йде мова про фінансову допомогу на максимальну суму – одна тисяча гривень. На думку мера, такий «девайс» більш доцільно закупити для центру, а не для однієї людини.

«Набагато простіше зібрати усіх хворих на ДЦП дітей в Луцьку в одному місці й там займатись їх реабілітацією», – резюмував міський очільник.

До слова, подібних тренажерів у Луцьку поки що немає, аналоги є у Києві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus