USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Луцьку легалізували працю сотень осіб

13 Вересня 2016 17:41
За час роботи робочої групи з питань легалізації тіньової зайнятості і заробітної плати найманих працівників 380 осіб оформили свою підприємницьку діяльність і 120 суб’єктів господарювання офіційно оформили найманих працівників.

Про це йшлося під час засідання координаційної ради з питань розвитку малого і середнього підприємництва у Луцьку 13 вересня.

Начальник відділу праці департаменту економічної політики міськради Інна Савчук повідомила, що робочу групу з питань легалізації тіньової зайнятості і заробітної плати найманих працівників створили 25 травня цього року. Робоча група наразі здійснила перевірки на найбільших ринках міста, обстежує заклади сфери громадського харчування та надання послуг тощо. Фіксують випадки нелегальної зайнятості та дають не менше 10 днів на усунення порушень. Протягом цього періоду підприємець повинен повідомити податковій інспекції, що бере на роботу працівника. Внаслідок перевірок встановили, що на ринках міста дозволяють собі здійснювати діяльність особи, які навіть не зареєстровані фізичними особами-підприємцями. До прикладу, жінка, будучи неоформленою, здавала у суборенду контейнер, в іншому контейнері на неї працював неоформлений працівник, ще один нею оформлений працівник працював в іншому магазині. З 5 підприємців, у яких виявили нелегальних працівників, лише один звернувся у податкову та зареєстрував найманого працівника, попри те, що на усунення порушення дають 10 днів, а штраф становить 30 мінімальних зарплат, тобто, 43,5 тисячі гривень. Якщо порушення не усунуте, інформують податкову інспекцію та управління Держпраці і Нацполіції.

Своєю чергою, начальник управління розвитку підприємництва та реклами міськради Олександр Козлюк поінформував, що за час роботи робочої групи у Луцьку 120 суб’єктів господарювання оформили найманих працівників, ще 380 осіб оформилися підприємцями, що дозволить здійснювати надходження ПДФО у міський бюджет. Надалі робоча група працюватиме не лише на ринках, а й у сфері тимчасових споруд та усіх видів діяльності на території міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus