USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку лікарям «швидкої» довелося приймати пологи

17 Січня 2019 17:19
Для родини, що мешкає на вулиці Чернишевського в Луцьку, ніч на 17 січня запам'ятається назавжди. У них народилася друга дитина, пише Волинь Нова.

Бригада ЕМД прибула оперативно, але пологи вже почалися. Породіллі надали допомогу, прийняли немовля, а тоді доправили маму із новонародженим у Луцький пологовий будинок.

Як розповіла старший лікар зміни центральної оперативної диспетчерської Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги Світлана Іщук, усе частіше бригади «швидкої» змушені приймати пологи «на дому».

«Такі випадки тепер — не рідкість, особливо у сільській місцевості. Жінки, які вже мають по кілька дітей, у довірливій розмові зізнаються, що не поспішають до лікарень через брак грошей на все необхідне для пологів. Мовляв, удома народжувати дешевше. Наші бригади мають усе необхідне, щоб допомогти дитині з'явитися на світ і в екстремальних умовах. Але краще не ризикувати здоров'ям», — застерігає лікар.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Тато Показати IP 17 Січня 2019 17:50
Хитрющі мами! Дорого?А як виховувати годувати ітд?
Ангст Показати IP 17 Січня 2019 20:28
Як нема грошей навіть на пологи, то чого плодитись?
Наталя Показати IP 18 Січня 2019 09:03
Оце сенсацію знайшли.І колись швидка так само не могла доїхати.Моя мама в Луцьку жила і не встигли,мусили вдома приймати.А потім і у мене така ж ситуація була і теж у місті,не встигли.Але після народження всеодно забирали в роддом.І щось я не пам'ятаю,щоб про це в новинах писали.А чому?Бо шукали щось цікавіше
Марія Показати IP 19 Січня 2019 01:37
Живу в цьому районі,поки швидку дочекаєшся то не тільки родити можна

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus