USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Луцьку лікарка психлікарні отримала 10 тис. хабара за допомогу в отриманні інвалідності

31 Грудня 2023 15:46
В обласному центрі Волині судили лікарку, яка вимагала хабара за допомогу в отриманні інвалідності: вона заплатить 34 тисячі гривень штрафу.

Відповідний вирок ухвалив Луцький міськрайонний суд.

На лаві підсудних опинилася уродженка села Новомилорадівка Криничанського району Дніпропетровської області Леся Р. Жінка працює на посаді лікаря-психіатра у КП «Волинська обласна психіатрична лікарня м. Луцька» та за сумісництвом є лікарем-психіатром психоневрологічної спеціалізованої медико-соціальної експертної комісії.

З матеріалів справи відомо, що 27 липня до КП «Волинська обласна психіатрична лікарня м. Луцька» звернувся громадянин, щоб отримати групу інвалідності. З дитинства чоловік мав хворобу з діагнозом «Епілепсія з генералізованими судомними нападами».

Цього ж дня його оформили на стаціонарне лікування, де лікарем було призначено обвинувачену.

Під час спілкування з пацієнтом Леся Р. повідомила йому, що, відповідно до його медичної документації, даних для встановлення групи інвалідності недостатньо. До того ж, групу інвалідності наразі дуже складно отримати, особливо особам призовного віку, адже документи на них ретельно перевіряють. А самостійно він не зможе зібрати, оформити документи та отримати групу інвалідності.

Водночас лікарка зауважила, що вона як член психоневрологічної спеціалізованої медико-соціальної експертної комісії може посприяти в цьому, вплинувши на голову комісії.

Пацієнт, розуміючи складність процедури отримання інвалідності та свою необізнаність, сказав Лесі Р., що за вирішення цього питання він може дати їй 10 тисяч гривень. Лікарка погодилася та під час однієї з зустрічей повідомила, що чоловік може отримати третю групу інвалідності.

Після огляду на комісії пацієнта відправили на проходження додаткового обстеження у Ковельську районну лікарню. Виписку він передав комісії.

6 листопада чоловік прибув за довідкою до Волинської обласної психіатричної лікарні. У кабінеті він передав лікарці пакет, в якому було 10 тисяч гривень та спиртні напої з чаєм для голови комісії, про які жінка не знала. За це пацієнт отримав довідку про встановлення третьої групи інвалідності.

Під час розгляду справи Леся Р. визнала свою вину, підтвердивши обставини вчинення нею злочину. Лікарка просила призначити їй покарання у виді штрафу. Суд, врахувавши обставини справи, оштрафував її на 34 тисячі гривень.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Джек Показати IP 1 Січня 2024 09:14
Молодчинка. Врятувала чиєсь життя

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus