USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку мають вирішити питання вивозу великогабаритного побутового сміття

6 Травня 2021 20:26
Біля сміттєвих контейнерів лучани часто складають і великогабаритне побутове сміття: будівельні відходи, старі матраци, дивани, новорічні ялинки, зрізані гілки, засмічуючи територію. Тож у Луцьку мають навести лад з вивезенням таких відходів, а комунальні служби мають проінформувати лучан, як з таким сміттям поводитися.

Про це йшлося під час оперативної наради Луцького міського голови.

Мер міста Ігор Поліщук нагадав, що ще на першій нараді доручив комунальникам розробити концепцію поводження з великогабаритними твердими побутовими відходами: як діяти людям, які мешкають у багатоквартирних будинках і хочуть викинути такі відходи. Адже складування біля сміттєвих контейнерів таких відходів заборонено, а їх утилізація не закладена у тариф з вивезення побутового сміття

У відповідь керівник департаменту ЖКГ Микола Осіюк переконував: у Луцьку розмістили оголошення про те, що КП «Луцькспецкомунтранс» має змогу раз у місяць у певні дні вивезти великогабаритне господарське сміття з контейнерних майданчиків. Проте досі розміщення оголошень не дало очікуваного ефекту.

«Ми до Великодня здійснювали вивіз відходів повністю. Незважаючи на те, що там виносили: чи ялинки після Нового року чи тумби, ми забезпечили належний санітарний стан. Зараз спільно з муніципалами буде посилений режим роботи щодо дотримання мешканцями міста та приєднаних територій правил здійснення вивозу великогабаритних відходів. Ми заново проінформуємо про графіки вивозу і муніципали діятимуть жорсткіше. Уже вони виносять приписи, а після того, як порушників упіймають повторно – штрафуватимуть», – каже він.

Натомість міський голова зауважив: перед тим як більш жорстко діяти, треба попередньо дати людям якусь альтернативу.

«Сьогодні коли людина має необхідність уже винести такі відходи – вона не знає, що робити. Добре, коли це молодь, яка може подивитися в інтернеті. А якщо це люди старшого віку? Невже не можна розробити оголошення, яке прикріпити на контейнерах чи контейнерному майданчику з наступним змістом: «Шановні лучани, якщо ви бажаєте здійснити утилізацію великогабаритних відходів, телефонуйте за таким-то номером». Треба роз’яснити, що вивезення такого сміття не входить в той тариф, який лучани сплачують. Невже треба чекати, коли міський голова скаже, як це зробити покроково? Це ненормально, коли люди хочуть викинути такі відходи і не мають можливості, а муніципальна варта їх одразу приходить і штрафує», – наголосив Ігор Поліщук.

Тож міський голова доручив комунальникам і муніципалам до 15 червня напрацювати концепцію щодо вивезення великогабаритних твердих побутових відходів у місті.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Василь Показати IP 6 Травня 2021 22:44
Все ясно,натяки ми зрозуміли. Тепер треба очікувати, що за таке сміття введуть окрему плату. Або ж підвищать загальний тариф на вивіз сміття
Софія Показати IP 6 Травня 2021 23:30
А ще б чудово,якщо буде місце де утилізовуватимуть техніку дрібну. Зробіть статтю на цю тему , або меру нашому питання задайте
Мешканець Показати IP 7 Травня 2021 00:12
Спокон віків мешканці виносили сміття незалежно від його виду, а комунальники його вивозили. Можливо, враховуючи сучасні технології, впровадження ліній сортування та переробки сміття, сортування відходів є слушним. Проте такий розподіл є трохи неочікуваним. Кожного разу підвищують вартість, кожного разу щось ділять, вводять додаткові послуги збільшуючи таким чином плату за послуги. Раніше проблем не було, тепер з'явилися. Може треба пошукати хто і чому їх створив? В кінці кінців лучани і так платять податки в місцевий бюджет. Можливо треба краще перерозподіляти ці кошти, а не обдирати і так "побитих" за останні роки людей?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus