USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Чому у парку Луцька масово зрізують дерева?

2 Червня 2014 13:50
Третій рік поспіль центральний парк Луцька чистить приватне підприємство, яке займається деревообробкою. Громадські активісти говорять, що кмітливі підприємці знайшли таку собі безплатну сировинну базу, влада запевняє: усе законно.

Повністю вирізали дерева в центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки за зоопарком біля спорткомплексу «Спатрак». Таку заяву зробив лідер Правого сектору на Волині, депутат Луцької міської ради Павло Данильчук під час 60-ї сесії Луцької міської ради 28-го травня. Він вбачає у цьому порушення.

«Вирізка дерев в парку за зоопарком відбувається квадратами. Там триває не чистка парку, а повністю зрізують дерева. Цікаво, куди потім деревину дівають? Це був такий собі ліс до Київського майдану. Згідно з планом зонування міста, вирізку зелених насаджень в усіх зелених зонах допоки заборонено», - озвучив проблему депутат.

У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини директор КП «Парки та сквери міста Луцька» Анатолій Трикуш запевнив, що процес контролюється й усе відбувається законно.

«Цим займається приватне підприємство «Ампер-3». Ми цей процес контролюємо, там не відбувається масова рубка дерев, зрізують лише ті, які поламані й скоро засохнуть. Ми їм нічого не платимо, приватники за свою роботу забирають деревину», - пояснює Анатолій Трикуш.

З його слів, зараз в міськраді думають над тим, що далі робити з очищеною територією, можливо цільовим призначенням стане місце для вигулу собак. Втім остаточні рішення будуть приймати, коли паркова зона буде повністю очищена.

Директор ПП «Ампер-3» Олег Бойко поінформував, що їх підприємство провело очистку парка на території біля 6 гектарів. Зараз роботи припинені до осені.

«Там зараз багато листя, гілля, є проблеми з їх утилізацією, тому роботи припинені. Втім, які нам завдання ставилися міською радою, – ми це виконали. Усі ці роботи вартують десь 5-6 мільйонів гривень, однак ми грошей не брали, аби покрити витрати – забирали деревину. ЇЇ треба було зрізувати, бо вона була уражена різними хворобами й це могло заразити інші дерева», - коментує Олег Бойко.

Щодо того, згідно з яким планом зрізували дерева, підприємець розповів, що кожен стовбур позначила екологічна служба й для його зрізування був відповідний дозвіл-ордер.

Олег Бойко каже, що проблема - в тому, що немає стратегічного плану щодо тієї території й, якщо не довести діло до кінця, через 2-3 роки з корінь і пеньків виросте маленький підлісок й доведеться на його розчистку затратити чимало ресурсів.

Директор ПП «Ампер-3» запевняє, що вони готові восени продовжити чистку парку, але для цього необхідно, щоб екологи дослідили іншу частину парку до Київського майдану і підготувати ордери для зрізування дерев.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Ольга Показати IP 2 Червня 2014 14:02
ДАНИЛЬЧУК ШУКАЄ ЧЕРГОВУ ЖЕРТВУ ДЛЯ СВОГО ПОХОДУВ ГОСТІ ДЛЯ ПІДТРИМКИ "РЕВОЛЮЦІЇ"... МАЛО, НІДЕ НЕ ПРАЦЮЮЧИ ПРИДБАВ СОБІ КВАРТИРУ ЗА ПОДАТКОВОЮ ЗА 80 ТИС.у.о, АВТІВКУ ПОЗАШЛЯХОВИКА А НАМ ВОЛИНЯНАМ КАЗКИ РОЗКАЗУЄ..ВЖЕ ЛЮДИ ЗНАЮТЬ ЩО В ОДА ПОСАДИ ПРОДАЮТЬ... НАДІЄМСЯ ПОРОШЕНКО РОЗЖЕНЕ ТЕ ШОБЛО ГЕТЬ.... А ГУЗЮ-БОЯГУЗУ ТРЕБА РАЗОМ З ТИМ ДАНИЛЬЧУКОМ ПЕРШИМ ЇХАТИ НА СХІД І ПОКАЗАТИ СВОЄ ГЕРОЇСТВО, А НЕ НА ВОЛИНІ ПОКАЗУВАТИ ЯКИ ВОНИ ДОМОРОЩЕНІ ХЕРО...Ї
Луцьк Новий Показати IP 2 Червня 2014 14:03
Хай Данильчук рот закриє і валить зі своєю компашкою на схід воювати. А то дзявати йому розуму вистачає!
ПЕТРО КАЛОРІЯ Показати IP 2 Червня 2014 14:19
А де табличка "ПЕНЬОК ім. Романюка-Фокіна".
до ВН Показати IP 2 Червня 2014 14:20
коментар було видалено
белое крыло Показати IP 2 Червня 2014 14:24
Романюк выкачивает последнее из города.Все что можно украсть продать .Парк похож на пустыню им.Кольки пьяницы)))))Для громады -пара не существует,Это все уже продано(((
лісоруб Показати IP 2 Червня 2014 14:31
:Для ти хто не розуміє то далі аце орієнтовно 70-80% пиломатеріалу який іде в діло
Льоня Показати IP 2 Червня 2014 14:43
Із цього цілком ділового лісоматеріалу цей підприємець робить дерев'яні зруби будинків, бань, дач тощо. Після такої вирубки - як напалмом спалено було у В'єтнамі, чому деревам не дають рости сотнями років, як у Європі, а розчищати потрібно чагарник. Робиться все з точністю "навпаки",ні сорому,ні совісті,ні страху- де влада, де громада?!
Анонім Показати IP 2 Червня 2014 15:06
А чи не той цеОлег Бойко рідкісний прохіндєй? Чи не він з фірми " Антон" що не одного розвела забудовника?....
Лучанка Показати IP 2 Червня 2014 16:43
А ,що вже зон відпочинку і озеленення непотрібно, а будуть знову будувати утопічні будівлі на зразок крематорію, що на виїзді з Луцька і закінчення цього недознищеного парку, а колись в свій час на оцих болотах які були ,лучани, студенти висаджували ці дерева, щоб тепер хтось ще збагатився , а чагарники які треба вирубувати і приводити парк в порядок залишають, бо це те що негодиться для продажу і власної наживи, коли вже перестанете бути мародерами , а не господарями своєї землі.
Здрасте Показати IP 2 Червня 2014 17:42
Данильчук приємно здивував. А оце Анатолій Трикуш "зараз в міськраді думають над тим, що далі робити з очищеною територією, можливо цільовим призначенням стане місце для вигулу собак." Я ржав хвилин 5-ть. Це він простими словами каже: Романюк на тормозі, містом не керує той я можу ляпати всяку хрєнь. Олег Бойко:... ми грошей не брали, аби покрити витрати – забирали деревину. ЇЇ треба було зрізувати, бо вона була уражена різними хворобами й це могло заразити інші дерева»Та нормальна влада взялаб цих мудаків разом та вигулялаб на цих гектарах да так щоб будиночкі свої попродавали, а парк що знищили засадили.
лучанка Показати IP 2 Червня 2014 22:02
Погляньте на Просп. Волі. наскільки там зменшилось зелених насаджень. Згадайте, які розкішні ялини росли біля "Променя". Їх уже зрізали, нема. А якою затишною і зеленою була вул. Коперніка? Серце болить дивитись на ці "покращення". скоро на просп.Волі не залишиться ні квітників, ні тротуарів – одні стоянки авто. А на відрізку від педколеджу до Київської площі тротуари, як після бомбування. Рідне місто все більше занепадає.... прикро.....
Анонім Показати IP 3 Червня 2014 06:51
Та яка це чистка, це повна вирубка
Петро Показати IP 3 Червня 2014 09:21
Особиста подяка Павлу Данильчуку за підняте питання...Зрозуміло,що хитроумна схема придумана була не для того ,щоб на раз -два її прикрити,і якщо копнути глибше ,там,думаю, спливе багато ще цікавих імен... робиться все з розрахунку:"революція все спише" і "кому там воно треба"...а вигул для собак там вже прекрасний...
Бігаю по дамбі Показати IP 3 Червня 2014 10:50
Якщо навіть розраховувалися зрізаною деревиною, то вона повинна бути облікована і оприбуткована Замовником і лише після цього передана Підряднику в рахунок виконаних робіт. Дуже сумніваюсь, що такі документи правильно оформлені - хоча досвідчені слідчі разом з лісівниками по пеньках можуть обрахувати кількість зрізаної деревини. ПС. Потрібно також, зауважити, що 70-80 % дерев там були уражені омелою.
Оля Показати IP 10 Червня 2014 01:06
Часто гуляю там з дитиною і не може зрозуміти як зрізали уражені дерева і повирізали цілком нормальні, а багато трухлявих лишків залишилось... ааа певно тому що не підлягають деревообробці...постає питання куди дивиться дорогий МЕР??? Прогуляти б його тим розкуроченим парком!!!
... до Оля Показати IP 29 Червня 2014 14:55
... не мішало б і цілим містом його прогуляти, які дозволи попідписував "мер" і що тепер робиться (коли запитали Романюка, то сказав, що Шиба дозволи видавав, а документи на підтвердження вирубки в інтернеті з його підписами(((((((((((((((((((((((((((()

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus