USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

ЗМІ: у Луцьку медики на «швидкій» поспішали й не допомогли травмованому чоловікові

27 Травня 2015 18:53
Чоловікові, який отримав травми і буквально стікав кров’ю, медики не надали допомоги, хоча вони якраз проїжджали повз нього. Таке стверджує активіст «Автомайдану України» Дмитро Василенко, який про це написав у групі «АвтоАдони Луцька» у Фейсбуці.

«Є такі медики, що забувають клятву Гіппократа, та проїжджаючи поруч людини (на службовому авто швидкої допомоги), яка отримала досить тяжкі травми, лише після вмовляння (наполегливого) допомогла постраждалому», - йдеться у повідомленні.

Водночас підтвердженої інформації про те, що це була саме карета швидкої допомоги, немає. На це вказують і коментатори у соцмережах.

Зі слів активіста, з закривавленим чоловіком, мабуть, усе добре - приїхала інша швидка та відвезла постраждалого в травмпункт.

Як повідомляє «Волинське агентство розслідувань», Дмитро Василенко, коли їхав автомобілем, то помітив закривавленого чоловіка. Той упав на проїжджу частину. Василенко зупинився та викликав швидку, поруч зупинилися ще кілька автомобілів.

Чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння і внаслідок падіння ще більше розбив обличчя та буквально стікав кров’ю. Проте поки до місця події їхала швидка, яку викликали активісти, вони побачили інший автомобіль з медиками. Активісти зупинили швидку, але медики відмовилися надати допомогу.

«Нам так і сказали: ми їдемо в лікарню і нічого допомагати не будемо», - сказав Дмитро Василенко. Це була «швидка» з Ковеля.

Після наполегливих вмовлянь активістів, медики таки вийшли з машини і промили постраждалому обличчя. Чоловіка забрала в лікарню карета швидкої допомоги, яка приїхала на виклик.

«Шкода що медики не всі трапляються нормальні. Водій, до речі на швидкій на фото, більше всіх істерив. Луцьк "героїв" повинен знати в лице: ГОРЕ медики», - йдеться у дописі Дмитра Василенка.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
Іван Показати IP 27 Травня 2015 19:41
Бомжацький вигляд у діда. Людина сама себе в могилу тягне. Не зараз то в іншому місці...
Oksana до Іван Показати IP 27 Травня 2015 21:18
a jaka riznucja ??? wu z neznajete chomy i scho sponykaje jogo na take zuttja !!! win wsez taku ljyduna !!! bydjte i wu ljydmu !!! i nihto z nas neznaje scho chekaje nas y majbytnjomy, tomy potribno zawzdu dopomagatu odun odnomy ! jak wu hochete, schob ljydu widnosulus do was, tak i wu widnostesj do ljydej !
спостережливий Показати IP 27 Травня 2015 19:47
шановний авторе уточніть чия це машина, якої установи я - з вигляду це не "швидка" а швидше всього це машина з лікарні яка робить перевозки.. звичайно цей випадок не красить медиків , однак у них в машині також хворий як я зрозумів.
Не швидка Показати IP 27 Травня 2015 19:52
І де тут швидка допомога? Немає навіть мигалок з сиреною. Такі машини з хрестами лікарні використовують для різного. Наприклад перевозять документи або кров чи якісь аналізи. Тут он видно навіть сумку холодильник. І звідки відомо, що в машині їхали медики? Якісь тьотки. Може навіть якісь бугалтерки. І халатів білих немає.
гриць Показати IP 27 Травня 2015 20:03
чим швидка з ковеля мала допомогти? дядько п*яний, розсік брову, кров тече, але він кров*ю не стікає, травм, що загрожують життю - немає, бригада на виклик приїхала. не треба робити паніку.
123 до гриць Показати IP 27 Травня 2015 21:44
Яка різниця п'яний чи тверезий. Просто потрібно бути людьми. Поки ми будем один до одного відноситись з ненавистю, байдужістю, ніякого покращення в державі не буде.
гриць до 123 Показати IP 28 Травня 2015 09:03
різниця в тому, що поки бригада відмивала від крові особу, яка з власної небезпечності та внаслідок алкоголізму нанесла собі невеликі пошкодження, що не загрожують життю та здоров"ю, ця бригада кваліфікованих медиків не могла надавати допомогу людям, які могли перебувати у критичному стані із загрозою життю з інсультом, інфарктом, втратою свідомості з порушенням роботи органів дихання, відкритим переломом і т.д. треба розуміти ступінь загрози життю і здоров"ю особи, перш ніж кидатись виразами "який отримав травми і буквально стікав кров’ю" та "медики не надали допомоги". все що треба було тій особі - вимити лице, наліпити пластиря та проспатись, для цього не потрібна бригада швидкої.
123 до гриць Показати IP 28 Травня 2015 10:21
Кожна людина має право на допомогу. Не нам судити в якому стані він був. І взагалі поки на швидку додзвонишся то можна і вмерти. Сто запитань, що сам діагноз поставиш. А коли приїдуть то завжди незадоволені. Складається враження, що ти в них 100 грн. позичив.
Павло. Показати IP 27 Травня 2015 20:04
Почалося. Спочатку розберіться, а не зі старту лайном поливайте. Ідіоти.
Лікар Показати IP 27 Травня 2015 20:06
Яка різниця швидка ,чи поганий вигляд у мужчини!!! Всі авто мають аптечку і люба людина з авто може допомогти. Просто ЛЮДЬМИ потрібно бути!
народ до Лікар Показати IP 27 Травня 2015 20:39
Якщо ви дійсно лікар то розкажіть своїм всім колегам як бути "просто людьми" а то вони особливо в стаціонарах ними не являються. Не дивлячись які в тебе статки - плати анастазіологу хірургу і так далі. ви маєте таку професію що показати як бути "просто людьми " у вас необмежені можливості. Але ж ні в онкодиспансері лікар бачить що немає уже за що тому бідоласі ліки купити, бо держава така, а йому заплати. і знає що той може і до ранку не протягне і всеодно дай йому гроші і все. і так в усіх лікарнях. ось такі ви просто люди. А щодо автомайданівців продажних то вони самі повинні були надати першу допомогу а не вмівують то їх в Ато там навчать долбо...в
Пасивні "активісти" Показати IP 27 Травня 2015 20:19
Читаємо:"Дмитро Василенко, коли їхав автомобілем, то помітив закривавленого чоловіка. Той упав на проїжджу частину. Василенко зупинився та викликав швидку, поруч зупинилися ще кілька автомобілів". То що ж виходить? Учасник дорожнього руху - водій Василенко став свідком, а, може, й учасником ДТП. Зі слів самого Василенка дорожньо-транспортна подія настала від перекидання транспортного засобу (велосипеда) внаслідок чого велосипедист отримав травму. Те що Василенко викликав швидку - це добре. Погано інше. Чому водій Василенко разом з іншими водіями, які зупинилися в місці ДТП, самоусунулися від вжиття можливих заходів для надання першої медичної допомоги потерпілим? Що, аптечки в автомобілях не знайшлося? Бинта, перекису водню і зеленки не було? Пасивні "активісти" замість надання першої медичної допомоги взялися бігати й фотографувати оточуючих. Ще й ганьбити на весь світ? "Активіст", учи Правила ДР!
Че до Пасивні "активісти" Показати IP 27 Травня 2015 21:19
Колись у А. Райкіна була таке реприза : "Иду, смотрю - кран открыт, вода течёт. Два часа стоял ждал. Может кто подойдет и закроет. Так никто и не подошёл. Что за люди..."
Василь до Пасивні "активісти" Показати IP 27 Травня 2015 21:52
В діях пана Василенка вбачається кримінальне правопорушення "Завідоме залишення без допомоги особи,яка перебуває в небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів самозбереження через старість,хворобу або іншого безпорадного стану,залишив без допомоги і мав змогу надати ій допомогу карається до 2 років позбавлення волі....."!
Анонім Показати IP 27 Травня 2015 20:28
задовбали ці автомайданівці - хренові вилізли нізвідки і поливають брудом всіх. де ваш результат ДТП в Маяках з суддею та депутатом, все уже забули і прокуратуру не чіпаєте яка вела іконтролювала справу і з тріском програла а ще краще не побачила криміналу в ДТП та виписала подяку судді, "оце люди". ось де треба контролювати то чого вас там немає, шмаркачі задрипані
Редактору ВН Показати IP 27 Травня 2015 21:22
Будьте уважні! Читаємо ваш заголовок:"ЗМІ: у Луцьку медики на «швидкій» поспішали й не допомогли травмованому чоловікові". Отож, поїхали... По-перше, з якого це часу група у Фейсбуці є засобом масової інформації? Навряд чи можна віднести до ЗМІ й «Волинське агентство розслідувань». По-друге, є очевидним, що позначений червоним хрестом автомобіль не є "швидкою" допомогою. По-третє, фактичне твердження "не допомогли травмованому чоловікові" не відповідає дійсності, в тому числі згідно вашого ж викладу "медики таки вийшли з машини і промили постраждалому обличчя". Тобто, все ж, допомога була надана. Якщо не маєте бажання офіційно спростовувати поширену вами недостовірну інформацію, поправте текст.
Анонім Показати IP 27 Травня 2015 21:46
слушне зауваження "то швидка надала допомогу чи ні" то завезла швидка до лікарні чи ні ЇЇ викликали вона приїхала і виконала свій обовязок - завезла в лікарню. А ось чому автомайданівець не завіз своєю маштною чи таксі яке видно на фото оце питанна. що боявся вимазати салон чи що. оце ганебно з його сторони за ненадання допомоги кримінал і не тільки тим " ніби медикам" а і Василенку чи не так правники!!! але головне вст игнути першим обісрати когось, нічого не виясниши, але свіломість людей далеко уже не та "совєтска" і про це чітко свідчать коментарі.
Адвокат до Анонім Показати IP 27 Травня 2015 22:01
Цей артист з камерою піарячись мабуть незвернув уваги на те,що коли знімав потерпілого то вчинив злочин :"Ненадання допомоги особі,яка перебуває в небезпечному для життя стані,при можливості надати таку допомогу(не вірю що в цього крутого активіста відсутня аптечка).....карається арештом на строк до шести місяців"!
олексій Показати IP 27 Травня 2015 22:43
А дійсно чому цей фотограф недає пояснення прокурору,чи може він прокурорам безкоштовні фото робить??????
секретар Показати IP 28 Травня 2015 12:05
тю.так то ж мій сусід,нормальний мужик завжди ходить чисто вдітий,тільки от в запой буває заходить.горілка ще й зіркою зробила його хіх))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus