USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку молилися за праведників Майдану

21 Лютого 2014 11:15
Пам'ять героїв Майдану, загиблих за Україну, вшанували у Луцьку.

Сотні лучан зібралися на Київському майдані у Луцьку 21 лютого, де відбулася панахида за загиблими у Києві волинянами.

Про те, що сьогодні час не для голосних промов, а для молитви за тими, кого немає серед нас, повідомив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

«Мирний Майдан завершився кровопролиттям, трагедією України. Але з чого все почалося? Із того, що ми прагнули християнських цінностей, які сповідує Європа. Ми прагнули до кращого майбутнього та говорили про європейський вибір. Нам розповідали про це дуже довго, а в останній момент повернули в інший бік. Приймали закони проти людей, їх скасовували і в безумстві своєму видали розпорядження стріляти вогнепальною зброєю. Ось так завершилося наше прагнення в Європу», - звернувся до громади митрополит.

Михаїл зазначив, що ця кров не даремна, це кров не просто невинно убієнних, а праведників. З його слів, сьогодні їх оголошують праведниками Майдану та України. Він зазначив, що є влада від Бога, а є кривава влада. Кров - на руках тих, хто підписував розпорядження вбивати, хто не вийшов та не сказав «я та мій підрозділ складаємо клятву і присягаємося служити українському народу».

«Боротьба продовжується, зло може бути знищене лише тоді, коли воно знищене у серці людини», - зазначив митрополит.

Він наголосив, що люди, які віддають наказ вбивати ближнього – чужі українцям і про це потрібно пам’ятати. Насамкінець він побажав, щоб припинилося кровопролиття, настав мир, не було смутку у наших серцях та чорних пов’язок на наших прапорах.

Співчуття від депутатів Волиньради висловив новообраний голова Валентин Вітер. Він подякував усім, хто вшанував пам'ять героїв та стоїть за народ України та дбає про його майбутнє.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
0023 Показати IP 21 Лютого 2014 14:21
ПРАВЕДНИКІВ?:) Люди взяли палки і від них же й загинули. Люди йшли воювати і за це померли. До чого тут праведність??? А попи як завжди тут як тут раді копійчинку заробити. Позор:( Якби нащі загинули, ті, що обливали Башкаленка, то їх би жет за "праведників" рахували. Жуть!
0000 до 0023 Показати IP 21 Лютого 2014 15:12
це написала людина, яка, мабуть, ніколи не розуміла і не зрозуміє, за що боролися ці хлопці. Соромно за таких от коментаторів. Хотіла б я побачити, як би цей коментатор подивився після своїх коментарів в очі родичів загиблих.
До 0023 до 0023 Показати IP 21 Лютого 2014 19:42
100% згідний! Праведники вони чи ні може судити лише Бог. Людина з биткою не дуже схожа на праведника.
знаю Показати IP 21 Лютого 2014 16:10
Поки йшла панахида, то Гузь сидів у свому новому кабінеті в раді! Вітер, Бондар, Козюра... інші майданівці були на площі, молились, а от Ігарьок...далі самі міркуйте...
12 Показати IP 22 Лютого 2014 00:16
От про які європейські християнські цінності говорив представник церкви?! Він жив у Європі? Він знайомий із життям за кордоном? Думаю, що ні.Та у Європі церкви набагато менше відвідують прихожани, ніж в Україні, - почнемо з цього. Такого церковного фанатизму там немає(до речі, як і попів, які носяться по вулицях, як у нас, втручаючись у державні справи). Європа до Бога ставиться переважно нейтрально. Тепер такий нюанс - навіщо прагнути чужих цінностей, тим більше тих, про які більшість слабо обізнана, коли можно ці цінності відновити, якщо вони вже втрачені? Чому нам треба орієнтуватися на когось?! Ми самі повинні виховувати в собі те, що допоможе нашому життю стати кращим. Не рівняйтеся на Європу, любіть себе. І пам"ятайте, що найперший і найголовніший ворог людини - вона сама.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus