USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Лучани провели в останню путь Романа Луцюка

26 Березня 2016 13:30
В останню путь сьогодні краяни провели бійця АТО Романа Луцюка. Свою шану Герою вони віддали під час громадської панахиди на Театральному майдані в Луцьку.

Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що уродженець села Шклинь Горохівського району Роман Луцюк помер у ніч з 19 на 20 березня під час лікування у США. Він був активним учасником Євромайдану, а 30 травня 2014 року був зарахований до лав 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар», згодом отримав два поранення під час бойових дій на сході України. У США він перебував після того, як два місяці лікувався у Київському військовому госпіталі після другого поранення.

Додому повернули воїна сьогодні, 26-го березня, вночі. Волинського Героя рідне село зустріло на колінах. По тому відбулося відспівування в Свято-Троїцькому кафедральному соборі Луцька.

До присутніх звернувся Митрополит Луцький і Волинський Михаїл та закликав берегти у серцях вічну пам'ять про полеглих Героїв.
«Нас зібрала сьогодні скорбота, щоб провести в останню дорогу земляка, Героя, захисника Батьківщини. Якось так прийшлося на Волині, що почали мирно трудитися й думали, що хвиля війни проходить. Втім, від нас знов забрали найкращого сина України. Ці дикі кочівники зі сходу нашої держави знову показують свою ненависть. Вони нам не брати, не родичі й погані сусіди. Не ми до них, а вони до нас прийшли з війною. Але Божа правда з нами й вона переможе. Бо вони чинять як диявол: роблять лихо й кажуть, що це не вони. Як сказано в писанні, коли Ісус вигнав бісів з людини, то ті попросилися у стадо свиней, й ті кинулися з гори. Хоч когось, але диявол хоче знищувати. Але ми на правильній дорозі. Чому від нас йдуть найкращі?! Можливо, щоб перед Богом свідчити, бо лише праведні можуть стати перед Ним. Тому й праведних обирають. А ми повинні берегти в наших серцях вічну пам’ять про полеглих», - наголосив духівник.
Продовжили прощання з Героєм під час громадянської панахиди на Театральному майдані Луцька. Провести в останню путь Романа Луцюка прийшли містяни, представники громадських організацій, бойові побратими та владці.

Регіональний представника Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО у Волинській області Андрій Омельчук вважає честю те, що був знайомий з Романом.
«Мені випала честь бути знайомим із Романом. Ми були разом на Майдані, в «Айдарі». Він був надзвичайно чуйною людиною та справедливою. Ми рік чекали чуда - його одужання, але чуда не сталося… У наших серцях він буде навіки!», - наголосив Андрій.

А голова спілки воїнів АТО Волині Олег Твердохліб, виступаючи перед громадою, зауважив, що Роман поєднував у собі одні з найкращих якостей воїна: скромність та відважність.
Поховали Романа Луцюка на кладовищі в селі Гаразджа на Алеї Героїв.
Зауважимо, що 26 та 28 березня у Луцьку оголосили Днями жалоби.

28 березня лучани прощатимуться з Олегом Горкавчуком, життя якого обірвалося в зоні проведення антитерористичної операції у районі села Піски Донецької області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus