USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку на 15% перевищений епідемічний поріг

9 Лютого 2016 09:28
Попри зниження рівня захворюваності на ГРВІ та грип, у місті спостерігається перевищення рівня епідемічного порогу.

Про це йшлося під час оперативної наради в Луцького міського голови 9 лютого.

Як повідомив начальник управління охорони здоров’я міськради Микола Якимчук, у період з 1 по 7 лютого на ГРВІ та грип захворіли 3578 лучан, серед яких 2439 (40%) становлять діти віком до 17 років. Епідемічний поріг у Луцьку становить 159,3 особи на 10 тисяч населення (розрахунковий допустимий рівень – 135,3), таким чином перевищуючи допустимий рівень на 15%. Минулого тижня перевищення становило 80%. З понеділка відновили навчальний процес в загальноосвітніх закладах та закладах позашкільної освіти. За станом на вчора від ускладнень грипу, пневмонії померли троє лучан. В однієї з померлих підтвердили вірус грипу (каліфорнійський). Щодо двох інших випадків немає результатів аналізів.

До слова, у Міносвіти повідомили, що школи в Україні можуть переносити початок весняних та літніх канікул через карантин. Але загальна тривалість відпочинку протягом навчального року має бути не меншою за 30 днів.

Прогнозують, що наприкінці лютого – на початку березня можливий підйом рівня захворюваності на ГРВІ та грип іншого типу вірусу, більш легкої форми. З обласного бюджету містам та районам планують надати допомогу для подолання епідемії. Йдеться про лікування ускладнень від грипу, пневмонії у міській клінічній лікарні та пологовому будинку, придбання лікарських засобів для профілактики захворювань медичних працівників, засоби захисту органів дихання для центрів первинної медико-санітарної допомоги.

Керівник управління охорони здоров’я зазначив, що групами ризику є люди поважного віку, вагітні жінки, діти перших років життя та люди, які мають хронічну патологію органів дихання.

Міський голова Микола Романюк визнав, що раніше у Луцьку не було випадків, коли реєстрували 79 випадків захворювань на пневмонію, як зараз. Водночас, з його слів, у більшості випадків – це провина людей, які невчасно звертаються до лікарів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
мама Показати IP 9 Лютого 2016 09:52
а літом прийде знову якась холера чи чума з африки. і що ? можливо пора працювати наромально медикам і ветеринарам ...хватить імітувати роботу ?
Олександр Показати IP 9 Лютого 2016 10:13
Всетаки грип прогресує, а медики продовжують навязувати батькам прививки від поліомеоіту. На нас що досліди проводять? Чи коли надіваєш білий халат людяність відходить на другий план?
taras.churilo Показати IP 9 Лютого 2016 13:48
А діти до школи пішли, нормальний процес управління
Ірина Таран Показати IP 9 Лютого 2016 14:01
Всі до школи, хай ще масові гуляння в центрі Луцька влаштують
Юлія Парій Показати IP 9 Лютого 2016 15:14
То чому ж карантину немає?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus