USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.95

На турнірі у Луцьку 370 гімнасток з усієї України зібрали 20 тис. для онкохворих діток

4 Червня 2021 11:43
У Луцьку стартував відкритий благодійний турнір з художньої гімнастики. Змагання проходитимуть впродовж трьох днів, виступлять 370 спортсменок з різних областей України.

Про це йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

На базі «Дитячо-юнацької спортивної школи №3» юні спортсменки демонструватимуть свої вміння у найграційнішому виді спорту. Окрім того, турнір має і благодійну місію.

11-річна Анна-Марія Яким займається художньою гімнастикою з 5 років. Розповідає, аби досягти хороших результатів тренується 6 разів на тиждень майже по 7 годин. Приїхала на змагання до Луцька дівчина зі Львова.

«Художня гімнастика – це дуже граційний вид спорту, красивий. У дівчинки фігура стає кращою, і характер такий жіночний. Сьогоднішній день мені дуже сподобався, так як дуже багато суперниць було, можна було позмагатись і стати кращою», – ділиться враженнями юна спортсменка.
Загалом на змаганнях беруть участь 16 команд з різних областей України. А це – 370 учасниць. До Луцька прибули спортсменки з Володимира-Волинського, Рівного, Львова, Вінниці, Полтави та Чернівців. Попри юний вік учасниць їхні вміння дійсно вражають.

Як зазначила тренерка з художньої гімнастики КЗ «ДЮСШ №3 ЛМР» Наталія Данилюк, гімнастки працювали впродовж навчального року, у карантин – онлайн.

«Ми хочемо в кінці навчального року їх всіх відмітити, щоб вони задоволені йшли в літо, а тим більше турнір присвячений Міжнародному дню захисту дітей, хочемо подарувати їм свято», – додала Наталія Данилюк.
Директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Володимир Захожий зазначає, що у місті хороший рівень розвитку спорту.

«Ми дуже пишаємося такою великою кількістю учасників, адже усвідомлюємо і розуміємо, завдяки підтримки міської ради, завдяки розвитку школи ми бачимо дуже багато команд. Адже є рівень розвитку, є високі спортивні досягнення, і до нас завжди будуть приїжджати команди високого класу, і чим вкращий рівень змагань і його організація, тим частіше ми матимемо більші результати», – розповів Володимир Захожий.
Змагання відбуваються за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», Луцької міської ради та дитячо-юнацької спортивної школи №3. Мета змагань не лише визначити переможців, а й зібрати кошти для діток хворих на рак. На сьогоднішній день зібрали вже 20 тисяч гривень.

«Сьогодні не просто змагання, не просто свято краси, змагання носять благодійний характер. Під час них збирають кошти для діток хворих на рак. Таким діткам дуже тяжко, тяжко батькам, щоб відшуковувати гроші на дороговартісне лікування. Але ці дівчатка, які змагалися між собою, змагалися не тільки вдосконалюючи себе, але й розуміючи, що вони роблять гарні справи», – зазначила голова правління фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода.
Відкритий благодійний турнір відбуватиметься до 5 червня включно у дитячо-юнацькій спортивній школі №3. Тож відвідати захід зможуть усі поціновувачі художнього спорту.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus